Szukaj
Close this search box.

Zupa gulaszowa z kaszą gryczaną

Konefka poleca: zupę gulaszową z kaszą gryczaną
Jak Wasz króliś (doświadczalny), dla którego gotujecie i  macie z nim nie przyjemność mieszkać należy do typu zimny drań i Was nie grzeje (lub rozgrzewa Was do czerwoności, ale tylko tekstami), to nic nie szkodzi.
Możecie go olać, bo ta zupa Was na pewno rozgrzeje. Ta zupa ma moc…jest tam sporo papryki w proszku, jest dużo mięsa, pieczarek i innych pyszności. Do tego  są ziemniaki kasza gryczana. Możecie więc swobodnie olać królisia i pozwolić, żeby rozgrzała Was zupa. Konefka zapewnia, że ten związek nie zakończy się  żadną dramą, jak z królisiem doświadczalnym 

Zupa gulaszowa z kaszą gryczaną

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course Soup
Cuisine international
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 kg mięsa wieprzowego na gulasz pokrojonego w grubszą kostkę
  • 2 litry bulionu z kurczaka
  • 1 puszka pomidorów pelati
  • 300 g pieczarek pokrojonych w grubsze plasterki
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 pora pokrojone w talarki
  • 1 pietruszka pokrojona w plasterki
  • 2 marchewki pokrojone w plasterki
  • 300 g ziemniaków pokrojone w plasterki
  • 3 czerwone papryki pokrojone w paski
  • 1 pomarańczowa papryka
  • 4 łyżki ajvaru
  • sól pieprz
  • 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • tymianek
  • kurkuma
  • 1 szklanka kaszy gryczanej suchej

Instructions
 

  • Mięso posypać przyprawami (tymianek, kurkuma, czerwona papryka).
  • W większym garnku rozgrzać olej i na nim podsmażyć mięso z każdej strony. Zrobić to w kilku turach, żeby mięso było podsmażone na złoto. Pod koniec smażenia ostatniej części mięsa, dodać warzywa (por, marchew, pietruszka) Wymieszać, przesmażyć i dodać pozostałe, podsmażone mięso. Dodać czosnek. Następnie dodać pieczarki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i w razie konieczności dodać więcej przypraw. Wrzucić paprykę. Dodać bulion, tak żeby przykryć mięso i warzywa. Gotować na średnim ogniu do miękkości mięsa. Następnie dodać ziemniaki i kaszę. Po kilku minutach wrzucić pomidory z puszki. Pod koniec dodać ajvar. Wymieszać i gotować do miękkości ziemniaków i kaszy.
Keyword papryka, pieczarki, wieprzowina
Zupa gulaszowa z kaszą gryczaną
Zupa z papryká
Zupa wieprzowa
Zupa z papryką i kaszą gryczaną

Podrzucam też przepis na zupę fasolową https://kroolinaria.pl/zupa-fasolowa-ze-szpinakiem-i-kielbasa/

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube