Króliś (doświadczalny) poleca: szparagi zawinięte w wędzonego łososia
Już szybciej się chyba nie da. Wystarczy ugotować szparagi i „tadam” żarcie może wjeżdżać na stół w 15 minut. Szparagi zawijacie w wędzonego łososia, dodajecie kilka ugotowanych na miękko jojków, do tego nonszalancko rzucacie jakąś zieleninę i mozzarellę obok …i macie żarcie jak z restauracji.
Małym nakładem czasu i wysiłku a nadal wygląda zacnie. Danie na leniwca i wszyscy są happy, zwłaszcza Konefka, która w kilka minut ma królisia (doświadczalnego) z głowy
Szparagi zawinięte w wędzonego łososia
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 20 minutes mins
Course Main Course
Cuisine international
Servings 2
Ingredients
Na szparagi
- 500 g świeżych zielonych szparagów – jeden pęczek
- pół łyżeczki soli i cukru
- woda
dodatkowo
- kilka plastrów wędzonego łososia
- 3 jajka ugotowane na miękko
- mozzarella
- pędy zielonego groszku
Instructions
Na szparagi
- Oderwać zdrewniałe końcówki szparagów. Gotować ok 4 min w małej ilości wody z dodatkiem soli i cukru
- Ugotowane szparagi zawinąć w plastry łososia. Dodać jajka i mozzarellę. Udekorować pędami groszku
Keyword jajko, mozarella, obiad na szybko, szparagi, szybki obiad, wędzony łosoś
Polecam też przepis na Sałatka ze szparagami i truskawkami – kroolinaria