Szukaj
Close this search box.

Przepis na: pierś w parmezanowej panierce z musem z buraka

Szybki obiad pt „klękajcie narody”? Ależ nic prostszego. Konefka na tą okazję poleca przepis na: pierś w parmezanowej panierce z musem z buraka
Pierś robicie szybciorem. Letko walicie w nią czymś, żeby była płaska. Przy tej czynności dobrze wyobrazić sobie Królisia (doświadczalnego), co pozwoli zrobić to w przyspieszonym tempie. Taką letko spłaszczoną pierś merdlacie w roztopionym masełku, potem już taplacie w panierce z bułki tartej wymieszanej z parmezanem i sru do piekarnika.
Jak pierś się rumieni ze wstydu w piekarniku, wy możecie zrobić musik z buraka. W Anglii jest to o tyle proste, że w sklepie możecie kupić już ugotowane buraki. Jasne, że smaczniej byłoby z pieczonych, ale Wam zaraz do chałupy wraca nienażarty Króliś (doświadczalny) i nie macie czasu na takie atrakcje jak pieczenie czegokolwiek
Tu liczy się każda minuta. Buraki na szybciora wrzucacie do blendera i miksujecie z dowolnym serkiem białym. Musikiem potem pokrywacie pierś, rzucacie naprędce jakąś zieleninę, żeby się komponowało i Królisiowi (doświadczalnemu) na wejściu opada kopara, ze takie ładne. Mięsko schowane pod buraczanym musikiem lżej Królisiowi wchodzi i jakims cudem futrzak nie robi dramy, ze je mięso. 

Przepis na: pierś w parmezanowej panierce z musem z buraka

Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course Main Course
Cuisine international
Servings 2

Ingredients
  

Na burakowy mus

  • 3 średniej wielkości pieczone buraki
  • 300 g mielonego twarogu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól
  • pieprz

Na kurczaka w parmezanowej panierce

  • 3 filety kurczaka przekrojone na pół rozbite lekko tłuczkiem
  • 5 łyżek masła
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1/2 szklanki tartego parmezanu lub grana padano
  • sól
  • pieprz
  • czerwona papryka słodka
  • czosnek granulowany

Instructions
 

Na burakowy mus

  • Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę

Na kurczaka w parmezanowej panierce

  • Piekarnik nagrzać do 220 stopni C.
  • Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem granulowanym i posmarować roztopionym masłem, następnie obtoczyć w mieszance tartej bułki i tartego parmezanu. Ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej oliwą. Wstawić do piekarnika i piec przez 20 minut.
Keyword buraki, drugie danie, Królikowe hity, pierś z kurczaka

Przepis na pierś z pomidorami https://kroolinaria.pl/piers-z-kurczaka-w-parmezanowej-panierce/

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube