Szukaj
Close this search box.

Przepis na: naleśniki z wołowiną pastrami

Króliś (doświadczalny) poleca: naleśniki z wołowiną pastrami


Konefka też jest w głębokim szoku, że Króliś poleca, bo znając jedzeniowe preferencje Królisia i jego miłość do „warzywków”, wołowinka nie jest raczej tym, co Króliś by polecał.

Konefka zapewnia, że naleśniki, że klękajcie narody. Króliś (doświadczalny) też klęknął, jak mu Konefka obiad podawała, ale to może dlatego, że mu coś ze starości w krzyżu strzeliło.

No oczywiście, że najlepiej by było, żeby wołowinka pastrami była własnej roboty, ale Konefka nie miała tyle czasu, żeby w takie atrakcje się bawić. Dzięki pójściu na łatwiznę, obiad udało się przygotować na tyle szybko, żeby za długo nie słuchać płaczów Królisia, że On umrze z głodu.
W naleśniczku oprócz wołowinki, kremowy serek, musik z buraka, chrzan i sałata. 

Przepis na: naleśniki z wołowiną pastrami

Czas przygotowania 30 minuty
Czas gotowania 15 minuty
30 minuty
Łączny czas 1 godzina 15 minuty
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 2

Składniki
  

Na mus z buraka

  • 3 średniej wielkości pieczone buraki
  • 300 g mielonego twarogu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól
  • pieprz

Na naleśniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 3/4 szklanki wody najlepiej gazowanej
  • szczypta soli
  • 3 łyżki masła lub oleju roślinnego

dodatkowo

  • 2 opakowania kupnej wołowiny pastrami
  • sałata
  • serek typu philadelphia
  • chrzan u mnie żurawinowy

Instrukcje
 

Na mus z buraka

  • Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę

Na naleśniki

  • Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Dodać roztopione masło lub olej roślinny i razem zmiksować (lub wykorzystać tłuszcz do smarowania patelni przed smażeniem każdego naleśnika). Odstawić a 30 minut
  • Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem np. naleśnikowej. Przewrócić na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i ścięty.
  • Naleśnik posmarować serkiem, musem burakowym i chrzanem. Na to położyć sałatę i plastry wołowiny.Zwinąć ciasno w rulon i pokroić na kawałki.
Słowo kluczowe efekt wow, naleśniki, wołowina

Przepis na inne wykorzystanie musu z buraka https://kroolinaria.pl/przepis-na-pieczone-ziemniaki-z-burakowym-musem-i-wedzonym-lososiem/

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube