Przepis na: pieczone ziemniaki z burakowym musem i wędzonym łososiem
Przepis na: pieczone ziemniaki z burakowym musem i wędzonym łososiem
Czas przygotowania 30 minuty minut
Czas gotowania 1 godzina godzinę
Łączny czas 1 godzina godzinę 30 minuty minut
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 6
Składniki
Na burakowy mus
- 3 średniej wielkości pieczone buraki
- 300 g mielonego twarogu
- 1 łyżeczka chrzanu
- sól
- pieprz
dodatkowo
- 3 większe ziemniaki przekrojone na pół i ugotowane al dente
- olej
- plastry wędzonego łososia
- zielenina
Instrukcje
Na burakowy mus
- Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę
Na ziemniaki
- Podgotowane ziemniaki osuszyć papierowym ręcznikiem, wydrążyć środek. Całość posmarować olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C. Piec na złotawy kolor. Tak przygotowane ziemniaki nafaszerować burakowym musem. Podawać z wędzonym łososiem i zieleniną
Słowo kluczowe buraki, wędzony łosoś, ziemniaki