Szukaj
Close this search box.

Pierogi z nadzieniem rybnym

A co my tu mamy? Ulubione, konefkowe danie. Oczywista oczywistość, że w roli ulubionego dania mamy pierożki
Jako nadzienie, w gościnnych wystepach mamy rybkę w połączeniu z marchewką, pietruszką, duszoną cebulką i serkiem, żeby się wszystko ładnie skleiło.
Króliś prawie zszedł z tego padołu ze szczęścia, że rybka, bo on rybkę to i owszem pod każdą postacią. Chyba Konefka się za mało postarała, bo łajza nie zeszła kompletnie.
Niemniej Konefka dzielnie próbuje dalej i prędzej czy później jakiś pierun chyba królisia strzeli?
Farsz się robi dość szybko, jedynie co musicie się pobawić przy klejeniu pierożków, ale co to dla Was?

Pierogi z nadzieniem rybnym

Czas przygotowania 1 godzina
Czas gotowania 30 minuty
1 godzina
Łączny czas 2 godziny 30 minuty
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 20

Składniki
  

Na ciasto pierogowe

  • 300 g mąki 00
  • 200 g mąki krupczatki jak nie macie można zrobić tylko z mąki 00
  • 1 szkl wrzącej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki masła

Nadzienie do pierogów

  • 1 marchewka ugotowana i starta na tarce o dużych oczkach
  • 1 pietruszka ugotowana i starta na tarce o dużych oczkach
  • 1/2 cebuli pokrojonej w drobną kostkę i zeszklonej na patelni
  • 300 g ryby dorsz upieczonej w piekarniku bez skóry
  • 1 łyżka białego kremowego serka typu philadelphia
  • sól do smaku
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • szczypta majeranku
  • szczypta rozmarynu

Instrukcje
 

Na ciasto do pierogów

  • Masło dodać do wrzącej wody i poczekać aż się roztopi. Składniki ciasta połączyć i zagnieść elastyczne ciasto.
  • Zakryć je ciepłą miską i zostawić na godzinę.

Nadzienie do pierogów

  • Rybę rozdrobnić widelcem. Następnie dodać marchewkę, pietruszkę i cebulę, Wymieszać. Dodać zioła, sól i pieprz. Dodać serek. Dobrze wymieszać. Jeśli nadzienie będzie za suche można dodać trochę więcej serka.

Na pierogi

  • Ciasto pierogowe wałkować na cienkie placki i wycinać kółka.
  • Na krążkach układać porcję nadzienia i lepić pierogi. Wrzucić na osolony wrzątek z dodatkiem łyżki oleju i gotować 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
Słowo kluczowe dorsz, pierogi, ryba
pierogi z rybą

pierogi rybne

pierogi z dorszem

Podrzucam też przepis na Pierogi z gęsiną w sosie grzybowym – kroolinaria

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube