Makaron z zielonymi warzywami i wędzoną rybą
Makaron z zielonymi warzywami i wędzoną rybą
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course Main Course
Cuisine international
Servings 4
Ingredients
- 1 łyżka masła
- 300 ml śmietanki 30%
- 2 średniej wielkości pory tylko zielona część pokrojony w plasterki
- 1 szklanka bulionu z kurczaka
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 1 szklanka ugotowanego zielonego groszku
- 1 pęczek szparagów pokrojonych w kawałki
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz ziołowy
dodatkowo
- 250 gramów wędzonego halibuta
- ugotowany makaron radiatori może być też inny
Instructions
- Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać pora i czosnek.Dusić kilka minut. Następnie dodac bulion i zagotować. Dodać śmietankę i chwilę razem gotować aż odparuje trochę płyn. Doprawić ziołami, solą, pieprzem. Dodać szparagi, dusić razem 5 minut i dodać groszek. Wymieszać.
- Do sosu dodać makaron i rybę. Wymieszać. Podawać na ciepło.
Keyword makarony, ryba, sos śmietanowy, szaparagi, wędzona ryba, zielony groszek
Podrzucam też przepis na makaron w sosie pomidorowym z kiełbasą https://kroolinaria.pl/makaron-w-sosie-z-kielbasa/