Szukaj
Close this search box.

Gulasz wołowy z ajvarem

Konefka poleca: gulasz wołowy z ajvarem
„Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni, jak nie ma dzieci w domu to jesteśmy niegrzeczni”
Wyjechali, a w zasadzie wyjechał na kilka dni największy lokalny terrorysta w postaci królisia doświadczalnego.
Kiedyś, bycie niegrzecznym znaczyło palenie szlugów po kątach i picie alkoholu, czy łażenie po imprezach. Teraz bycie niegrzecznym znaczy zapierdzielanie pod nieobecność królisia do sklepu i zakup mięsiwa 🙂
Jak konefka postanowiła, tak zrobiła i z niegrzeczności zrobiła gęsty gulasz wołowy z dodatkiem dyni, która się jeszcze gdzieś tam pałętała, z pieczarkami, papryką i ajvarem. A w gratisie kluseczki serowe. No orgazm jak nic.
Ciekawe, że do orgazmu nawet króliś niepotrzebny, bo są inne radości życia. 

Gulasz wołowy z ajvarem

Gulasz wołowy z ajvarem

Czas przygotowania 30 minuty
Czas gotowania 1 godzina 30 minuty
Łączny czas 2 godziny
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 4

Składniki
  

Na gulasz

  • 500 g wołowiny na gulasz
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 200 g pieczarek pokrojonych w kostkę
  • 2 czerwone papryki pokrojone w kostkę
  • 1 szklanka dyni pokrojonej w kostkę
  • 2 marchewki pokrojone w kostkę
  • 4 łyżki ajvaru
  • olej
  • 4 pomidory suszone pokrojone w paski
  • 500 ml bulionu wołowego

Przyprawy do smaku

  • czosnek granulowany
  • papryka słodka
  • gorczyca
  • cząber
  • kmin rzymski
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

opcjonalnie

  • 2 kromki chleba razowego

Instrukcje
 

Na gulasz

  • Pokrojone w kostkę mięso natrzeć przyprawami i odstawić na najlepiej na noc. Na rozgrzanej z olejem patelni podsmażyć mięso z każdej strony. Wrzucić cebulę i chwile razem smażyć. Następnie wrzucić pieczarki. Smażyć 5 minut. Wlać bulion i dusić pod przykryciem przez około 60 min. Dodać paprykę, dynię, marchewkę, suszone pomidory i dusić kolejne 15 minut. Dodać ajvar i chwilę razem jeszcze gotować do odparowania płynu i zagęszczenia sosu. Można dodać również chleba razowego, żeby zagęścić sos na 20 min przed końcem gotowania.
Słowo kluczowe ajvar, gulasz, wołowina
Gulasz wołowy z ajvarem
Gulasz z woowwołowiny z papryką
gęsty gulasz
gulasz z ajvarem

Gulasz podany z kopytkami serowymi z tego przepisu https://kroolinaria.pl/kopytka-serowe-z-pistacjowym-pesto/

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube