Króliś (doświadczalny) poleca: szpinakowe gofry z jajkiem sadzonym
Obiad z serii „Zielono mam w głowie i fiołki w niej kwitną” czyli szpinakowe gofry z dodatkiem sera parmezan podane z jajkiem sadzonym i szparagami.
Obiad do zrobienia w 30 min max. Nie trzeba się przy nim specjalnie narobić więc bez wyrzutów sumienia możecie potem się opierdzielać przez resztę dnia.
Króliś (doświadczalny) nakarmiony więć dramy nie będzie robił, danie w jego gustach kulinarnych, bez grama mięsa. Wy możecie leżeć i pachnieć. Szczerze polecam, zwłaszcza to leżenie i pachnienie

Gofry szpinakowe z jajkiem sadzonym
Czas przygotowania 5 minuty minut
Czas gotowania 25 minuty minut
Łączny czas 30 minuty minut
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 4
Składniki
Na gofry
- 250 g świeżego młodego szpinaku
- 250 ml mleka
- 225 g mąki pszennej
- 100 g sera tartego parmezan
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Sól i pieprz
Instrukcje
Na gofry
- Szpinak, mleko, jajka wrzucić do blendera i zmiksować na papkę. Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia i zmiksować na gładką masę. Smażyć niewielkie gofry w rozgrzanej gofrownicy. Podawać według uznania. U mnie to szparagi i jajko sadzone
Słowo kluczowe gofry, jajko sadzone, szparagi, szpiank




Podrzucam przepis z wykorzystaniem szparagów https://kroolinaria.pl/szparagowe-zawijance/