Szukaj
Close this search box.

Gofry szpinakowe z jajkiem sadzonym

Króliś (doświadczalny) poleca: szpinakowe gofry z jajkiem sadzonym
Obiad z serii „Zielono mam w głowie i fiołki w niej kwitną” czyli szpinakowe gofry z dodatkiem sera parmezan podane z jajkiem sadzonym i szparagami.
Obiad do zrobienia w 30 min max. Nie trzeba się przy nim specjalnie narobić więc bez wyrzutów sumienia możecie potem się opierdzielać przez resztę dnia.
Króliś (doświadczalny) nakarmiony więć dramy nie będzie robił, danie w jego gustach kulinarnych, bez grama mięsa. Wy możecie leżeć i pachnieć. Szczerze polecam, zwłaszcza to leżenie i pachnienie 

Gofry szpinakowe z jajkiem sadzonym

Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Łączny czas 30 minuty
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 4

Składniki
  

Na gofry

  • 250 g świeżego młodego szpinaku
  • 250 ml mleka
  • 225 g mąki pszennej
  • 100 g sera tartego parmezan
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Sól i pieprz

Instrukcje
 

Na gofry

  • Szpinak, mleko, jajka wrzucić do blendera i zmiksować na papkę. Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia i zmiksować na gładką masę. Smażyć niewielkie gofry w rozgrzanej gofrownicy. Podawać według uznania. U mnie to szparagi i jajko sadzone
Słowo kluczowe gofry, jajko sadzone, szparagi, szpiank
Gofry szpinakowe z jajkiem sadzonym
Gofry szpinakowe ze szparagami
Gofry ze szpinakiem
Gofry szpinakowe podane ze szparagami

Podrzucam przepis z wykorzystaniem szparagów https://kroolinaria.pl/szparagowe-zawijance/

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube