Szukaj
Close this search box.

Gnocchi w sosie wołowo pomidorowym

Konefka poleca: Gnocchi w sosie wołowo pomidorowym
Aromatyczny, gęsty, wołowo pomidorowy sos z papryką, pieczarkami i kukurydzą. Zioła, czosnek i dużo smaku. Do tego kluseczki ziemniaczane (no dobra, Konefka poszła trochę na łatwiznę, bo miała gigantycznego lenia i dodała kupne). Całość wzbogacona parmezanem. Żyć, nie umierać. Było smacznie i sycąco.
Króliś (doświadczalny) tez poleca i nie ta wykrzywiona patelenka, to nie dlatego, że Konefka musiała użyć specjalnych argumentów, żeby zachęcić do jedzenia 😉 Podobno Królisiowi smakowało. Może miał gorączkę i majaczył. Najważniejsze że zjadł i obyło się bez dramatów

Konefka jak najbardziej poleca. Dobrze smakuje, szybko się robi, jedna patelnia do zmywania. Same zalety

Gnocchi w sosie wołowo pomidorowym

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Main Course
Cuisine international
Servings 4

Ingredients
  

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 2 łyżki oleju
  • 250 g brązowych pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 1 średnia cebula pokrojona w kostkę
  • 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 2 czerwone papryki pokrojone w większą kostkę
  • 2 łyżeczki ketchupu
  • 3 łyżeczki paprykowej musztardy może być inna
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki mąki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1/2 szklanki tartego parmezanu
  • 2 szklanki bulionu wołowego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich

dodatkowo

  • 1 opakowanie gnocchi

Instructions
 

  • Na rozgrzanym oleju na dużej patelni, podsmażyć wołowinę. Dodać czosnek. Następnie dodać pieczarki i cebulę, przesmażyć z mięsem. Doprawić ziołami. Dodać paprykę i dusić z resztą składników przez kolejne 5 minut. Usunąć nadmiar tłuszczu.
  • Doprawić lekko solą/pieprzem, ketchupem, musztardą i koncentratem pomidorowym i sosem sojowym . Wymieszać żeby połączyć.
  • Dodać mąkę i przesmażyć. Dodać powoli bulion na raty, żeby dobrze połączyło się z mięsem.
  • Doprowadzić do wrzenia, zredukować ogień. Następnie dodać parmezan, wymieszać. Pod koniec dodac opakowanie gnocchi i dusić z mięsem i sosem przez około 5 min. Podawać na gorąco
Keyword gnocchi, kluski ziemniaczane, kukurydza, mielona wołowina, papryka, pieczarki
Gnocchi w sosie wołowo pomidorowym
Kluski ziemniaczanew sosie wołowo pomidorowym
Kluski ziemniaczane z sosem pomidorowym
Gnocchi w sosie
Gnocchi z mielona wołowiną

A może kluski ziemniaczane na twarogu? https://kroolinaria.pl/przepis-na-kluski-leniwe-na-wedzonym-twarogu-ze-szparagami-i-jajkiem/

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube