Szukaj
Close this search box.

Zupa chrzanowa

Zupa chrzanowa. Kremowa. Dzięki dodatkowi chrzanu taka z charakterkiem. Bardzo smaczna z dodatkiem gotowanego jajka i białej kiełbasy. Można też zjeść pieczywem. Jej dodatkowym atutem jest łatwość wykonania. Koniecznie wypróbujcie.

Zupa chrzanowa

Składniki
  

  • 2 pory pokrojone w plasterki
  • 2 pietruszki pokrojone w kostkę
  • 2 małe ziemniaki pokrojone w kostkę
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • 1/2 selera pokrojona w kostkę
  • 2 litry wody
  • 200 ml śmietany 30 %
  • kilka kawałków białej kiełbasy
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 6 łyżek tartego chrzanu
  • sól pieprz

Instrukcje
 

  • Obrane i pokrojone w kostkę warzywa przysmażyć na patelni.
  • Po kilku minutach przełożyć warzywa do garnka . Zalać je wodą, dodać majeranek, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotować ok 30 min, do miękkości warzyw. Wyciągnąć ziele angielskie i liście laurowe, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania dodać biała kiełbasę. Gotować z ziemniakami około 20 minut. Wyjąć kiełbasę i zmiksować blenderem. Do zupy dodać śmietankę i chrzan. Wymieszać. Jeszcze raz zmiksować. Podawać z biała kiełbasą i jajkiem na twardo.

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube