Wołowina w sosie paprykowym

Wołowina w sosie paprykowym

Wołowina w sosie paprykowym

Prep Time 15 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 15 minutes
Course Main Course
Cuisine international
Servings 4

Ingredients
  

  • 750 g wołowiny na gulasz pokrojonej w kostkę z łopatki lub karczku
  • ok 2 średnich cebuli pokrojonych w kostkę
  • 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 600 ml bulionu wołowego
  • 1 słoiczek ajvaru ok 250 g
  • 6 papryk czerwonych przekrojonych na pół i upieczonych w piekarniku obranych ze skóry
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • 100 ml słodkiej śmietanki do sosów

Instructions
 

  • Na dużą petelnię wlać olej. Na gorący tłuszcz wkładać po kilka kawałków mięsa i obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Międzyczasie doprawić solą i ziołowym pieprzem.
  • Dodać cebulę i czosnek. Smażyć razem ok 10 min cały czas mieszając. Wlać bulion, zagotować, zmiejszyć ogień i dusić na małym ogniu przez ok 90 minut. Co jakiś czas przemieszać, żeby gulasz nie przywarł do dna.
  • Po tym czasie dodać słodką papryke w proszku, pieczoną paprykę bez skóry, pokrojoną na mniejsze kawałki. Dodać ajvar i wymieszać. Gotować razem przez kolejne 15 minut. Dodać pod koniec śmietankę i gotować około 5 minut. Podawać według uznania
Keyword ajvar, czerwona papryka, wołowina
wołowina w sosie paprykowym

wołowina z papryką

aromatyczna wołowina

ziemniaczki

ziemniaki z parmezanem

wołowina w sosie

Podrzucam też przepis na Wołowina w sosie śliwkowo pomidorowym – kroolinaria

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube