Wiśniowy jogurtowiec na kokosowym spodzie

Idealny deser na letnie, gorące wieczory lub propozycja dla  tych, co lubią lekkie słodkości. Galaretka w połączeniu z wiśniowym jogurtem i owoce w sosie. Dodatkowym atutem jest to, że ładnie się prezentuje. Deser nie jest zbyt słodki. Jeśli ktoś lubi bardziej słodko, zawsze można dodać odrobinę więcej cukru.

Wiśniowy jogurtowiec na kokosowym spodzie

Ingredients
  

Spód:

  • 5 opakowań kokosowych wafli w białej czekoladzie po 36 gram.
  • W moim przypadku kokosowa princessa

Jogurtowy mus:

  • 900 ml wiśniowego jogurtu
  • 3 galaretki wiśniowe opakowanie na 500 ml wody

Wierzch musu:

  • Fruit filling black cherry w puszce 800 gram czyli czereśnie w sosie ( 2 puszki )
  • 1 galaretka wiśniowa opakowanie na 500 ml wody

Instructions
 

  • Wafle pokruszyć i wyłożyć nimi spód tortownicy o wymiarach ok 25 cm
  • W 800 ml przegotowanej , gorącej wody rozpuścić 3 galaretki wiśniowe . Odstawić do ostygnięcia . Lekko tężejącą galaretkę ubić z jogurtem . Wylać na kokosowy spód .Wstawić do lodówki do stężenia masy
  • Międzyczasie czereśnie w sosie podgrzać na małym ogniu , uważając żeby nie przapalić . Dodać galaretkę w proszku . Dobrze wymieszać , żeby się rozpuściła
  • Wystudzone czereśnie z galaretką wyłożyć na jogurtową masę .Ponownie włożyć do lodówki do ścięcia masy

 

P9070003.JPG

P9070008.JPG

P9070012.JPG

P9079999.JPG

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube