Warstwowy sernik

Warstwowy sernik to kolejna propozycja deseru na letnie dni. Trzy warstwy kremowego sernika. Spodnia z dodatkiem jagód. Środkowa z dodatkiem malin i wierzchnia bez dodatków. Wszystko na czekoladowym, ciasteczkowym spodzie. Wszystko wykończone obłędną ilością jagód. Dla takiego deseru warto zgrzeszyć i zapomnieć o diecie.

Sernik warstwowy

Ingredients
  

Składniki na spód:

  • 40 g masła roztopionego
  • 140 g czekoladowych herbatników pokruszonych

1 warstwa

  • 500 ml sera białego typu philadelphia
  • 200 ml zmiksowanych na mus mrożonych jagód
  • cukier do smaku
  • 7 listków żelatyny

2 warstwa

  • 500 ml sera białego typu philadelphia
  • 200 ml zmiksowanych na mus mrożonych malin
  • cukier do smaku
  • 7 listków żelatyny

3 warstwa

  • 700 ml sera bialego typu philadelphia
  • cukier
  • cytryna
  • 7 listków żelatyny

Dodatkowo:

  • jagody do dekoracji

Instructions
 

na spód:

  • Ciastka rozdrobnić blenderem lub wałkiem na piasek, wymieszać z roztopionym masłem.
  • W tortownicy o wymiarach około 23 cm umieścić masę ciasteczkową .Wcisnąć w dno i boki .Wyrównać, schłodzić pół godziny w lodówce.

1 warstwa

  • Mrożone jagody i cukier umieścić w garnuszku. Podgrzać i zagotować do rozpuszczenia się cukru, zestawić z ognia . Zblendować jagody na gładką masę.
  • Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie na około 5-7 minut, następnie wyjąć i lekko odcisnąć..
  • Odciśniętą żelatynę podgrzać w niewielkim naczyniu i rozpuścić. Połączyć z jagodowym puree. Dobrze wymieszać.
  • Purre połączyć z białym serem. Delikatnie lecz dokładnie wymieszać. Jagodowy mus wyłożyć na herbatniki . Wstawić do lodówki do stężenia.

2 warstwa

  • Mrożone maliny i cukier umieścić w garnuszku. Podgrzać i zagotować do rozpuszczenia się cukru, zestawić z ognia . Zblendować maliny na gładką masę.
  • Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie na około 5-7 minut, następnie wyjąć i lekko odcisnąć..
  • Odciśniętą żelatynę podgrzać w niewielkim naczyniu i rozpuścić. Połączyć z malinowym puree. Dobrze wymieszać.
  • Purre połączyć z białym serem. Delikatnie lecz dokładnie wymieszać. Malinowy mus wylać na jagodową masę. Wstawić do lodówki do stężenia.

3 warstwa

  • Do miski włożyć ser, zmiksować mikserem lub ubić trzepaczką z cukrem. Wycisnąć sok z cytryny, dodać do masy
  • Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie na około 5-7 minut, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
  • Odciśniętą żelatynę podgrzać w niewielkim naczyniu i rozpuścić. Do rozpuszczonej , ciepłej żelatyny dodać ser . Wymieszać. Masę serową wylać na schłodzona masę malinową.

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube