Króliś doświadczalny poleca: sałatkę z mango i awokado
Tym razem na tapecie coś lżejszego, bo wielkimi krokami zbliża się lato i trza będzie pościągać z siebie te wszystkie barchanowe majty i będzie wstyd, że pogoda letnia a nasza pupa chyba nadal zimowa.
Możemy oczywiście olać i cieszyć się naszymi kształtami jakie są, ale możemy też postawić na lżejsze żarcie i odciążyć żołądek.
Sałatka pod gusta smakowe doświadczalnego. Mix sałat, awokado, ogórek, mango i dressing musztardowo miodowy. W ramach dodatko do sałatki ryż gotowany na mleku kokosowym i pstrąg pieczony w piekarniku. Obiad na wypasie.
Króliś (doświadczalny) prawie się zapomniał i ucałował Konefkę ze szczęścia jak obiad wjechał na stół
Sałatka z mango i awokado
Ingredients
Sałatka
- 2 mango pokrojone w kostkę lub zrobione kulki
- 1 opakowanie mixu sałat
- 1/2 ogórka pokrojonego w plasterki
- 1 awokado pokrojone w plasterki
Dressing do sałatki:
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka miodu
- pieprz ziołowy opcjonalnie
Instructions
- Wszystkie składniki dressingu umieścić w słoiku i dobrze roztrzepać. Wszystkie składniki sałatki ułożyć na talerzu, polać dressingiem. Przed jedzeniem wymieszać razem, żeby sos połączył się z sałatką
Podrzucam też przepis na Sałatka z arbuzem i wędzonym pstrągiem – kroolinaria