Ryżowe krążki z wędzonym łososiem i kozim serem

Jakiś czas temu podczas tłustego czwartku, kiedy było wielkie bum na wszelkiej maści pączki, pączusie i oponki, ktoś wrzucił pomysł na wykorzystanie foremek na donuty do stworzenia czegoś zdrowszego. Tak nie wtedy zachwyciły zdjęcia, że postanowiłam, iż wykorzystam te moje foremki na podanie ryżu i wędzonego łososia w formie takich krążków. Nie dość, że smacznie to i obłędnie się prezentują na talerzu.

Ryżowe krążki z wędzonym łososiem i kozim serem

Ingredients
  

  • 100 gram dużego kuskusu gotowanego w soku buraczanym z dodatkiem wody
  • 100 gram ryżu arborio gotowanego kurkumą
  • 250 gram wędzonego łososia
  • 100 gram kremowego sera koziego
  • opcjonalnie pokruszone pistacje

Instructions
 

  • Ryż i kuskus ugotować tak, żeby miały kleistą konsystencję. Odstawić do lekkiego wystudzenia.
  • Kozi ser wymieszać z pokruszonymi pistacjami.
  • Foremkę na donuty wyłożyć plastrami wędzonego łososia. Następnie wypełnić ryżem lub kuskusem i kozim serem z pistacjami. Wstawić do lodówki na około godzinę.

 

P1013954.JPG

P1013970.JPG

P1013976.JPG

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube