Rybny gulasz z chorizo i fasolą

Smaczne połączenie dorsza z kiełbasą chorizo w aromatycznym gulaszu z dużą ilością pomidorów i papryki. Wyczuwalny smak wędzonej papryki podkręca smak. Dodatek czerwonego wina wzbogaca smak gulaszu. 

Rybny gulasz z chorizo i fasolą

Ingredients
  

  • 1 łyżka oliwy
  • 120 g pokrojonego w kostkę chorizo
  • 1 duża cebula pokrojona w kostkę
  • 2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku
  • 100 ml czerwonego wina
  • 400 g pomidorów puszki
  • 2 łyżki świeżego oregano
  • 200 g mix fasoli puszka
  • kilka suszonych pomidorów
  • 1 papryka czerwona
  • kilka pomidorów koktajlowych
  • 500 g filetu z dorsza

Opcjonalnie do smaku:

  • brązowy cukier
  • ostra papryka
  • sól
  • pieprz

Instructions
 

  • Na patelni, na rozgrzanej oliwie podsmażyć chorizo i cebulę. Następnie przełożyć do większego, żaroodpornego naczynia. Dodać rybę. Na dorsza wylać pomidory z puszki i wino. Dorzucić pomidorki koktajlowe i pokrojona w paski paprykę. Dodać przyprawy i suszone pomidory. Pod koniec dodać odsączony mix fasoli. Przykryć i wstawić do piekarnika na ok 30 min.
  • U mnie gulasz podany z ryżem i zieloną fasolą soi.

 

P1013917.JPG

P1013922.JPG

źródło inspiracji : http://www.housebeautiful.co.uk/lifestyle/recipes/a485/spanish-stew-cod-chickpeas/

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube