Roladki wieprzowe ze szparagami, mozarellą i kalafiorowym puree/Pork roulades with asparagus, mozzarella and cauliflower puree

Roladki wieprzowe ze szparagami, mozarellą i kalafiorowym puree. Kremowe puree z kalafiora z dodatkiem gałki muszkatołowej i kminu rzymskiego połaczone z mięsem wieprzowym nadzianym szparagami, serem mozarella otulone szynką parmeńską . Brzmi jak rozpusta i tak też smakuje

Roladki wieprzowe ze szparagami

Prep Time 15 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr
Course Main Course
Cuisine international
Servings 2

Ingredients
  

Na kalafiorowe puree

  • 250 g kalafiora bez łodyżek, podzielonego na różyczki
  • bulion do ugotowania kalafiora
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
  • śmietanka słodka 36 % Nie podaję dokładnej ilości. Dolewac powoli do otrzymania kremowej konsystencji
  • gałka muszkatałowa do smaku
  • kmin rzymski mielony do smaku

Na roladę wieprzową ze szparagami i mozarellą

  • 500 g schabu
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej
  • 2 kulki mozarelli
  • 1 pęczek szparagów

Przyprawy do smaku

  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • kmin rzymski
  • tymianek
  • majeranek

Instructions
 

Na kalafiorowe puree

  • Kalafiora włożyć do garnka, zalać bulionem i gotować przez 10 minut, aż do miękkości. Odcedzić i zmiksować na purée, doprawić solą, pieprzem oraz gała muszkatałową i kminem rzymskim. Wymieszać ze śmietanką.Zblendować

Na roladę wieprzową ze szparagami i mozarellą

  • Na foli aluminiowej ułożyc plastry szynki. Schab naciąć tak żeby mozna go było rozłożyc na płasko. Rozłożyć na szynce.Nasmarować przyprawami . Mozarellę pokroić w plastry. Na przyprawionym schabie ułożyć szparagi i ser. Za pomocą folii aluminiowej zwinąc w roladę. Umieścic roladę w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 50 min -60 min .
  • Roladę pokroić w grubsze plastry i podawac z kalafiorowym puree.
Keyword Królikowe hity, wieprzowina

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

Pork roulades with asparagus, mozzarella and cauliflower puree

Ingredients
  

For cauliflower puree

  • 250 g of cauliflower without stalks, divided into florets
  • sea salt and freshly ground black pepper
  • double cream quantity needed to get smooth, creamy puree
  • pinch of nutmeg
  • pinch of ground cumin

For pork roulade with asparagus and mozzarella

  • 500 g of pork loin
  • 8 slices of Parma ham
  • 2 mozzarella balls
  • a bunch of asparaguses cooked

For seasoning

  • salt
  • pepper
  • granulated garlic
  • cumin
  • thyme
  • marjoram

Instructions
 

For cauliflower puree

  • Put the cauliflower in a pot, pour water or vegetable broth and cook for 10 minutes, until tender. Strain and blend to purée, season with salt, pepper and nutmeg and cumin. Combine with cream. Blend.

For pork roulade with asparagus and mozzarella

  • Place slices of ham on the aluminum foil. Cut pork chop so that it can be spread flat. Spread on the ham. Season with spices. Cut mozzarella into slices. Place asparagus and cheese on the seasoned pork loin. Using aluminum foil, roll into a roulade. Place the roulade in a casserole and put in the oven preheated to 180 C for about 50 -60 minutes.
  • Cut meat into thick slices and serve with cauliflower puree.

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube