Roladki drobiowe z papryką. Smaczny i szybki obiad poleca się na obiad. Roladki z piersi z kurczaka nadziewane papryką, podane z ziemniaczanym puree, ajvarem i lekką sałatką z papryki, pomidora i naci pietruszki
Roladki drobiowe z papryką
Czas przygotowania 15 minuty minut
Czas gotowania 30 minuty minut
Łączny czas 45 minuty minut
Rodzaj Salad
Kuchnia international
Porcje 2
Składniki
- 2 średniej wielkości piersi z kurczaka rozbite na cienkie filety
- 1 duża czerwona papryka pokrojonna w paski
- sól
- pieprz
- szczypta słodkiej papryki w proszku
- szczypta kurkumy
- olej rezpakowy do obsmażenia mięsa
Instrukcje
- Każdy kawałek mięsa doprawić solą, pieprzem, słodka papryka i kurkuma. Na wierzchu ułożyć plasterki papryki. Zwinąć ciasno w roladki. Obsmażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec przez około 30 min.
- Podawać według uznania. Ja podałam z ziemniaczanym puree, ajvarem i sałatką z pomidora, papryki i naci pietruszki
Słowo kluczowe Królik dba o linię, papryka, pierś z kurczaka, szybki obiad