Rolada wieprzowa nadziewana oliwkami i pistacjami
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 15 minutes mins
Course Main Course
Cuisine international
Servings 4
Ingredients
- 1 kg schabu
- 50 g miękkiego masła
- 1 kubek pokruszonych prażonych pistacji
- 1 kubek zielonych oliwek
- 1/2 kubka świeżej poszatkowanej pietruszki
- pieprz sól
- 4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
- 1 cytryna sok
Instructions
- Rozgrzać piekarnik do 180C i nasmarować żaroodporne naczynie masłem.
- Umyć mięso i osuszyć papierowym ręcznikiem. Naciąć mięso tak by udało się je rozłożyć na płasko. Natrzeć solą i pieprzem.
- W misce wymieszać prażone pistacje, pokrojone w plasterki oliwki, poszatkowaną pietruszkę, masło, pieprz i czosnek. Nałożyć farsz na mięso pozostawiając odstęp od krawędzi ok. 2cm. Następnie zawinąć schab ciasno tworząc roladę i związać nicią kuchenną. Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć schab ze wszystkich stron. Zdjąć z ognia i odstawić. Umieścić roladę w żaroodpornym naczyniu.Wstawić do piekarnika na 40-50 minut. Międzyczasie polewać tłuszczem, żeby rolada była wilgotna. Przed podaniem usunąć nić kuchenną. Roladę podawać pokrojoną w plastry.
- U mnie rolada podawana z ziemniakami i sałatką z awokado.
Keyword danie obiadowe, wieprzowina
Pork roulade with pistachio filling
Ingredients
- 1 kg of pork loin
- 50 g of soft butter
- 1 cup of crushed roasted pistachios
- 1 cup of green olives chopped
- 1/2 cup of fresh finely chopped parsley
- pepper
- 4 cloves of garlic crushed
- juice from 1 lemon
Instructions
- Preheat the oven to 180C and lubricate the heat-resistant dish with butter.
- Wash the meat and dry with a paper towel. Cut the meat so that it can be spread flat. Season with salt and pepper.
- Mix the roasted, chopped pistachios, chopped parsley, warm butter, pepper, and garlic. Spread the stuffing on the meat leaving an edge distance of approx. 2 cm. Then wrap the pork tightly creating a roulade and tie with a kitchen thread. Heat the oil in a pan and fry the pork rolaude on all sides. Remove from the fire and set aside. Put the roulade in an ovenproof dish. Put in the oven for 40-50 minutes. In the meantime, pour the fat over the roulade until the roulade is moist. Remove the kitchen thread before serving. Cut the roulade in slices.
- Roulade served with potatoes and avocado salad.