Szukaj
Close this search box.

Rolada wieprzowa nadziewana oliwkami i pistacjami/Pork roulade stuffed with olives and pistachios

Rolada wieprzowa nadziewana oliwkami i pistacjami

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Course Main Course
Cuisine international
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 kg schabu
  • 50 g miękkiego masła
  • 1 kubek pokruszonych prażonych pistacji
  • 1 kubek zielonych oliwek
  • 1/2 kubka świeżej poszatkowanej pietruszki
  • pieprz sól
  • 4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 1 cytryna sok

Instructions
 

  • Rozgrzać piekarnik do 180C i nasmarować żaroodporne naczynie masłem.
  • Umyć mięso i osuszyć papierowym ręcznikiem. Naciąć mięso tak by udało się je rozłożyć na płasko. Natrzeć solą i pieprzem.
  • W misce wymieszać prażone pistacje, pokrojone w plasterki oliwki, poszatkowaną pietruszkę, masło, pieprz i czosnek. Nałożyć farsz na mięso pozostawiając odstęp od krawędzi ok. 2cm. Następnie zawinąć schab ciasno tworząc roladę i związać nicią kuchenną. Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć schab ze wszystkich stron. Zdjąć z ognia i odstawić. Umieścić roladę w żaroodpornym naczyniu.Wstawić do piekarnika na 40-50 minut. Międzyczasie polewać tłuszczem, żeby rolada była wilgotna. Przed podaniem usunąć nić kuchenną. Roladę podawać pokrojoną w plastry.
  • U mnie rolada podawana z ziemniakami i sałatką z awokado.
Keyword danie obiadowe, wieprzowina

 

 

Pork roulade with pistachio filling

Ingredients
  

  • 1 kg of pork loin
  • 50 g of soft butter
  • 1 cup of crushed roasted pistachios
  • 1 cup of green olives chopped
  • 1/2 cup of fresh finely chopped parsley
  • pepper
  • 4 cloves of garlic crushed
  • juice from 1 lemon

Instructions
 

  • Preheat the oven to 180C and lubricate the heat-resistant dish with butter.
  • Wash the meat and dry with a paper towel. Cut the meat so that it can be spread flat. Season with salt and pepper.
  • Mix the roasted, chopped pistachios, chopped parsley, warm butter, pepper, and garlic. Spread the stuffing on the meat leaving an edge distance of approx. 2 cm. Then wrap the pork tightly creating a roulade and tie with a kitchen thread. Heat the oil in a pan and fry the pork rolaude on all sides. Remove from the fire and set aside. Put the roulade in an ovenproof dish. Put in the oven for 40-50 minutes. In the meantime, pour the fat over the roulade until the roulade is moist. Remove the kitchen thread before serving. Cut the roulade in slices.
  • Roulade served with potatoes and avocado salad.

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube