Szukaj
Close this search box.

Pulpety w sosie musztardowym

Pulpety w sosie musztardowym
Tak, tak…mięsko…na dodatek wieprzowe. A z tego mięska zrobione pulpety pływające żabką w sosie musztardowym. A skąd taka rozpusta? Ano stąd, że Króliś (doświadczalny) jest na wyjeździe, więc hulaj dusza piekła nie ma. Konefka je mięso na śniadanie, pośniadanie, obiad, poobiad, kolację i miedzy posiłkami. Pulpety naprawdę pierwsza klasa a sos charakterny jak Konefka. Chwilo trwaj, Króliku nie wracaj za szybko bo w kolejce czekają udziec jagnięcy, steki, schabowe i inne mięsne rarytatsy

Pulpety w sosie musztardowym

Porcje 4

Składniki
  

  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego szynka wieprzowa
  • 1 czerstwa bułka namoczona w mleku
  • 4 łyżki mleka
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki musztardy francuskiej ziarnistej
  • 200 g pieczarek pokrojonych w grubsze paski
  • 1/2 szklanki śmietanki

Instrukcje
 

  • Mięso mielone umieśćić w większej misce. Dodac odciśnietą bułkę. Dodać przyprawy i czosnek, dobrze wymieszać. Dokładnie wyrobić ręką, następnie uformować nieduże pulpeciki.
  • Na patelni z rozgrzanym olejem obsmażać z 2 stron pulpeciki na złoty kolor. Dodać sos sojowy i bulion. Zagotować. Dodać musztardę i delikatnie wymieszać. Przykryć, zmniejszyć trochę ogień i gotować przez około 25 minut
  • Na osobną patelnię włożyć łyżkę masła, dodać pokrojone pieczarki i smażyć aż się zrumienią. Dodać do pulpetów. Następnie wlać smietankę i dusić do momentu zredukowania sosu
 

 

 

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube