Króliś (doświadczalny) poleca: walentynkowe serduszka
Kolejny pomysł na walentynkowy deserek. Zrobienie go to żadne mecyje. Robi się go szybko bo na górze macie galaretkę malinową i spód to serniczek na zimno. Wspomagacie się jako wypełnieniem, pierniczkami z nadzieniem i w sumie w pół godziny macie zrobiony deserek. Największym bólem jest czekanie na stężenie serniczka w lodówce.
Króliś smakiem deserku nie był powalony, ale jemu się już z dobrobytu w czterech literach przewraca, więc mało co wywołuje u niego efekt zbierania szczęki z podłogi. Okazuje się, że mniej zdrowe deserki bardziej jakoś przypadają mu do gustu (niespodzianka, niespodzianka) i choć głośno się do tego nie przyznaje to efekt mlaskania mówi sam za siebie.
Trzeba będzie gada przegłodzić i wysłać na deserkowy odwyk, to szybko menda wróci na kolanach z błaganiem o zrobienie czegokolwiek, co jest przyrządzone przez konefkowe łapki. Jeśli macie mniej wybredne mendy w domu, to w przygotujcie im to cudo. Nie narobicie się a walentynkowi będzie miło, że dostał coś od serca.
Przepis na: walentynkowe serduszka
Ingredients
- 1 galaretka malinowa 71 g
- 500 g twarogu mielonego kremowego
- cukier puder do smaku
- sok wyciśnięty z jednej cytryny
- 4 listki żelatyny
- różowy barwnik
- 8 pierniczków nadziewanych w czekoladzie w kształcie serduszka
Instructions
- Proszek galaretki rozpuścić w 400ml gorącej wody. Wystudzoną galaretkę przelać do foremek w kształcie serca (1/3 wysokości). Wstawić do lodówki do stężenia
- Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie na około 5-7 minut, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
- Odciśniętą żelatynę podgrzać w niewielkim naczyniu i rozpuścić.
- W osobnym naczyniu połączyć ser cukrem i sokiem cytrynowym. Dodać sok z cytryny. Delikatnie lecz dokładnie wymieszać przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej. Sprawdzić czy odpowiada nam smak. W razie potrzeby dodać cukier puder. |Dodac barwnik. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać. Masę wyłożyć do foremek na wierzch galaretki. W środku każdego serduszka umieścić jedno piernikowe serduszko. Wyrównać masę i wstawić do lodówki do stężenia





