Przepis na: łopatkę wieprzową w sosie czosnkowym

Konefka poleca: łopatkę wieprzową w sosie czosnkowym
Tym razem Konefka poleca, bo ściemą byłoby powiedzenie, że Króliś tak zachwala kawałek łopatki wieprzowej. 
Konefka za to z czystym sumieniem może polecać, bo było zace w smaku. Największą gwiazdą jest tutaj sos czosnkowy. Do tego były ziemniaczki puree i surówka z czerwonej kapusty
Gdyby nie to, że Konefka stara się być kulturalną osobą, to wylizałaby ten talerzyk z sosiku na oczach Królisia, ale pewnie menda odebrałaby to jako jakąś nie dwuznaczną propozycję i później by się do Konefki przywalał.
Chociaż jak Konefka by mu zapodała czosnkowy pocałunek, to ochota na amory, szybko by mu przeszła. Jak chcecie odstraszyć swojego królisia, to dodajcie dużo czosnku. Sos naprawdę wymiata

Przepis na: łopatkę wieprzową w sosie czosnkowym

Prep Time 15 mins
Cook Time 1 hr 15 mins
3 hrs
Total Time 4 hrs 30 mins
Course Main Course
Cuisine international
Servings 4

Ingredients
  

  • 500 g łopatki wieprzowej bez kości pokrojonej w plastry
  • 1 por biała część pokrojona w talarki
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 6 ząbków czosnku przeciśnietego przez praskę
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 5 łyżek oleju
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • gałka muszkatołowa
  • tymianek
  • estragon

Instructions
 

  • Mięso wieprzowe  oprószyć przyprawami dokładnie z wszystkich stron. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Następnie na patelnię wlać 2 łyżki oleju. Na gorący tłuszcz włożyć mięso, parę minut obsmażyć mieszając. Następnie wlać bulion warzywny. Dodać pora Gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa. Dodać sos sojowy, doprawić solą oraz pieprzem. Dodać czosnek. Gotować 2-3 minuty. Mięso wyjąć na talerz a zawartość patelni zblendować na gładki sos
Keyword czosnek niedżwiedzi, łopatka wieprzowa, wieprzowina

Tu pomysł na policzki wieprzowe https://kroolinaria.pl/poledwiczki-wieprzowe-z-sosie-musztardowym/

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube