Szukaj
Close this search box.

Placuszki dyniowe z dyniowym kremem ( curd)/Pumpkin pancakes with pumpkin cream (curd)

Placuszki dyniowe to propozycja na smaczne śniadanie. Placuszki robi się szybko i niekoniecznie musicie je podawać z dyniowym kremem. Mnie został po robionych jakiś czas temu dyniowych pączkach. Żal było wyrzucać. Stąd pomysł na wykorzystanie kremu w takim własnie połączeniu. Jeśli chcecie taką wersję dyniowy krem najlepiej zrobić dzień wcześniej. Nie jest trudny w przygotowaniu. Na pewno sobie poradzicie. Smacznego

Placuszki dyniowe

Składniki
  

  • ⦁ 200 g puree z dyni
  • ⦁ 50 g jogurtu naturalnego
  • ⦁ 2 jajka
  • ⦁ 2 łyżki oleju roślinnego lub roztopionego masła
  • ⦁ 2 – 3 łyżki cukru
  • ⦁ 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
  • ⦁ 2 łyżeczki proszku d

Instrukcje
 

  • W misce wymieszać ostudzone purée z dyni z jogurtem naturalnym, następnie wymieszać z jajkami, 2 łyżkami oleju lcukrem.
  • Bezpośrednio przez sitko dodać mąkę uprzednio wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz solą. Wszystko wymieszać delikatnie rózgą do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę.
  • Rozgrzać patelnię i posmarować ją olejem . Nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta zachowując odstępy. Wyrównać powierzchnię nałożonego ciasta.
  • Placki smażyć na niezbyt dużym ogniu, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione (przez około 2 minuty). Przewrócić na drugą stronę i smażyć do zrumienienia, przez około 2 minuty.
  • Podawać dyniowym kremem

 

 

 

 

 

For pumpkin curd

⦁ 200 grams of butter
⦁ 300 grams of brown sugar
⦁ 10 egg yolks
⦁ 425 g pumpkin puree
⦁ 2 teaspoons cinnamon

Put the sugar and the butter into a heatproof bowl. Sit the bowl over a pan with gently simmering water, making sure the water is not touching the bottom of the bowl. Stir the mixture every now and again until all of the butter has melted.

Lightly whisk the egg yolks and stir them into the mixture. Whisk until all of the ingredients are well combined. Add pumpkin puree and cinnamon. Leave to cook for 30 minutes, stirring every now and again, until the mixture is creamy and thick enough to coat the back of a spoon.

Remove the pumpkin curd from the heat and set aside to cool, stirring occasionally as it cools. Once cooled, spoon the lemon curd into sterilised jars and seal. Keep in the fridge until ready to use

For pumpkin pancakes
⦁ 200 g pumpkin puree
⦁ 50 g of natural yogurt
⦁ 2 eggs
⦁ 2 tablespoons vegetable oil or melted butter
⦁ 2 – 3 tablespoons of sugar
⦁ 1 and 1/3 glass of plain flour
⦁ 2 teaspoons of baking powder
⦁ a small pinch of salt

In a bowl, mix the cooled pumpkin purée with natural yoghurt, then mix with eggs, 2 tablespoons of oil.
Combine the flour with baking powder and salt
Sieve to a bowl with other ingredients. Mix gently with using a whisk to combine the ingredients into a smooth mixture.
Heat the pan and brush it with oil. Apply 1 full spoonful of dough,make sure you keep the space. Align the surface of the applied dough.
Fry the pancakes over low heat until they grow and are nicely browned (for about 2.5 minutes). Turn over and fry until brown, for about 2 minutes.

Serve with pumpkin curd

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube