Szukaj
Close this search box.

Pierogi z biała kiełbasą

Pierogi z biała kiełbasą

Składniki
  

Na pierogi

  • 500 g pszennej mąki
  • 100 ml ciepłej wody
  • 1 jajko

Na farsz

  • 1 kg białej surowej kiełbasy
  • 2 łyżki chrzanu
  • 1 jajko
  • 1 n łyżeczka suszonego majeranku
  • sól

Instrukcje
 

  • Mąkę zaparzyć gorącą wodą (wlać trochę i wymieszać nożem). Gdy zrobią się kluchy, wybić jajko. Posiekać, następnie wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić na ok. 30 minut.
  • Kiełbasę sparzyć we wrzątku. Gdy wystygnie, obrać z osłonki, pokroić na mniejsze kawałki, rozdrobnić widelcem i przełożyć do miski. Wybić jajko, przyprawić chrzanem, majerankiem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki.
  • Ciasto rozwałkować, podsypując mąką. Za pomocą szklanki wyciąć krążki. Na środku każdego położyć trochę farszu i zlepić brzegi
  • Ugotować w osolonym wrzątku (po wypłynięciu wystarczy minuta). Odcedzić. Podawać ze zrumienioną na maśle cebulką. Udekorować według uznania

 

 

 

żródło inspiracji http://ewawachowicz.pl/przepisy,0,1287.html

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube