Szukaj
Close this search box.

Pesto z zielonego groszku

Króliś (doświadczalny) poleca: pesto z zielonego groszku
Takie pesto, to nie dość, że fajnie smakuje, to jeszcze z takim pesto możecie obskoczyć kilka posiłków. Ma to swoje plusy, bo jedno pesto wystarczy i na kanapki i na jakiś obiad więc wy macie obskoczonego królisia (doświadczalnego) i w ten sposób nie musicie się użerać z wymyślaniem czegoś nowego
Oszczędność czasu i nerwów. Ma się ten łeb? Co nie? Wy w tym czasie możecie leżeć i pachnieć. Konefka z takim pesto zrobiła grzaneczki na weekendowe śniadanie, jedne z jajkiem, drugie z mozzarellą. Lepsza byłaby burrata ale nie mieli dziady w sklepie.
Część pesto poszło na makaron. Pesto szybko się robi i w sumie śniadanie jak zepniecie pośladki możecie mieć w 30 minut. Do dzieła !!!

Pesto z zielonego groszku

Pesto z zielonego groszku

Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course Breakfast
Cuisine international
Servings 4

Ingredients
  

  • 200 g mrożonego groszku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek naci pietruszki
  • 60 g pistacji
  • 80 g tartego parmezanu
  • 2 łyżki oliwa extra vergine jeśli potrzeba więcej proszę dodać

Instructions
 

  • Groszek zblanszować przez dwie minuty. Umieścić w blenderze i lekko zmiksować. Dodać pistacje i ponownie zmiksować. Dodać resztę składników. Miksować do uzyskania ulubionej konsystencji. Ja lubię jak nie jest całkowicie zmiksowane na papkę. Jeśli widzisz, że pesto jest za gęste dodać więcej oliwy.
  • Podawać według uznania, np na grzance z dodatkiem jajka na miękko, czy mozzarelli
Keyword parmezan, pesto, pistacje, zielony groszek
Pesto z zielonego groszku na grzance
zielone pesto
pesto podane z jajkiem
pesto z pistacjami

Podrzucam tez przepis na Makaron z pesto z pieczonej papryki – kroolinaria

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube