Szukaj
Close this search box.

Gruszki nadziewane czekoladą na cieście francuskim

Gruszki nadziewane czekoladą na cieście francuskim. Pyszny deser, gotowy do zjedzenia w niecałe 30 minut. Chrupiace ciasto francuskie, delikatna gruszka i rozpływające sie czekoladowe wnetrze. Czego chcieć więcej?

 

 

 

Składniki
  

  • 3 gruszki obrane ze skóry wydrążone i przekrojone na pół
  • 6 czekoladowych kulek Lindt
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • sok z cytryny
  • brązowy cukier opcjonalnie

Instrukcje
 

  • Wierzch gruszek ponacinać nożem. W środek każdej połówki włożycczekoladową kulkę. Ułożyć na cieście francuskim i wyciąć na nim kształt gruszki. Wierch gruszek skropić sokiem z cytryny i posypać brązowym cukrem. Piec w temp.180 C około 15 min. Najlepiej smakują na gorąco, podane z lodami
 
 

 

 

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube