Króliś (doświadczalny) poleca: naleśniki z kremem ciasteczkowym lotus biscoff
Śniadanie w wersji na słodko. Jest weekend, podarujcie sobie odrobinę luksusu. Raz nie zawsze, dwa nie często.
Naleśniki z kremem lotus biscoff i dodatkiem pokruszonych herbatników. Mega słodkie, ale jak na codzień obcujecie z kwaśną miną królisia (doświadczalnego), to od czasu do czasu w ramach równowagi psychicznej musicie sobie zapodać coś na słodko
Naleśniki z kremem ciasteczkowym lotus biscoff
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
30 minutes mins
Course Breakfast
Cuisine international
Servings 114
Ingredients
Na naleśniki
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 3/4 szklanki wody najlepiej gazowanej
- szczypta soli
- 3 łyżki masła lub oleju roślinnego
dodatkowo
- krem ciasteczkowy lotus
- ciasteczka imbirowe lotus pokruszone
Instructions
- Na naleśniki
- Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Dodać roztopione masło lub olej roślinny i razem zmiksować (lub wykorzystać tłuszcz do smarowania patelni przed smażeniem każdego naleśnika). Odstawić na 30 minut
- Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem np. naleśnikowej. Przewrócić na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i ścięty.
- Każdy naleśnik posmarować kremem ciasteczkowym i posypać ciasteczkami. Złożyc na pół i ponownie na wierzchu posmarować kremem. Następnie zwinąć w rulon
Keyword krem biscoff lotus, na słodko, naleśniki, śniadanie
Podrzucam też przepis na Naleśniki z groszkowym pesto i jajkiem sadzonym – kroolinaria