Łosoś w sosie buraczkowym. Delikatne mięso z łososia podane z sosem buraczkowym, któremu ostrości nadaje odrobina chrzanu. Do tego mamy perłowy kuskus. Danie szybkie w przygotowaniu i do tego te kolory.
Łosoś w sosie buraczkowym
Ingredients
Na sos buraczkowy
- 150 ml słodkiej smietanki do sosów
- ok 100 g ugotowanego buraka
- 300 ml soku z buraka
- sól pieprz
- 2 łyżeczki chrzanu ostrego
Na łososia
- 400 g filetu z łososia
- sól
- pieprz
- sok z 1 cytryny
Instructions
Na sos buraczkowy
- Wszystkie składniki umieścic w blenderze i zmiksowac na gładką masę.
- Przed podaniem podgrzać
Na łososia
- Łososia opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, skropić odrobiną soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Grilować na rozgrzanej patelni po ok. 4-5 minut z każdej strony.

