Kuskus z pomidorami. Kasza kuskus z dodatkiem świeżym i suszonych pomidorów, oliwek i czerwonej papryki. Dobrze przyprawiona ziołami prowanslaskimi. Podana z wędzonym łososiem.
Kuskus z pomidorami
Czas przygotowania 10 minuty minut
Czas gotowania 20 minuty minut
Łączny czas 30 minuty minut
Rodzaj Main Course, Salad
Kuchnia international
Składniki
- 250 g – kuskusu
- 1/2 pora pokrojonego w talarki
- 6 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- 10 – suszonych pomidorów w oliwie pokrojonych na mniejsze kawałki
- garśc oliwek pokrojonych w plasterki
- 6 łyżek – oliwy spod pomidorów
- 1 – papryka czerwona pokrojona w paski
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Instrukcje
- Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut.
- Na rozgrzanje patelni umieścić oliwe z pomidorów, dodac pora i czosnek i smazyc do miekkości. Pod koniec dodać pomidorki. Do ciepłej, ale już nie gorącej kaszy, dodać pokrojone w paski suszone pomidory oraz pora z pomidorami. Wymieszać,
- Następnie dodać dodać pokrojoną w paski paprykę oraz oliwki. Następnie dorzucić ser pokrojony w kostkę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodać posiekaną zieleninę i wszystko razem lekko przemieszać.
- Podawac według uznania. Ja podałam z wędzonym łososiem
Słowo kluczowe Królik dba o linię, kuskus, pomidory, szybki obiad