Kotlety grzybowe. Bardzo aromatyczne kotlety z mieszanki pieczarek i grzybów suszonych, ziemniaków i orzechów. Świetne w połaczeniu z sałatka lub kaszotto z kaszy gryczanej.
Kotlety grzybowe
Czas przygotowania 15 minuty minut
Czas gotowania 30 minuty minut
12 godziny godzin
Łączny czas 12 godziny godzin 45 minuty minut
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 8
Składniki
- 3 sredniej wielkości ziemniaki ugotowane i przeciśniete przez praskę
- 250 g pieczarek pokrojonych w kostkę
- 1 mała cebula pokrojona w kostkę
- 50 g suszonych grzybów
- garść orzechów pekan pokruszonych
- sól pieprz
- 2 roztrzepane jajka
- olej i masło do smażenia
- bułka tarta do obtaczania kotletów
Instrukcje
- Suszone grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Następnie wstawić garnek z grzybami na gaz i gotować około 20 minut. Odcedzić i wystudzić. Pokroic bardzo drobno
- Cebulę i pieczarki podsmażyc na złoto na kilku łyżkach oleju.
- W miesce wymieszac ziemniaki, obgotowane suszone grzyby, pieczarki z cebula i orzechy. Wymieszać i doprawic do smaku sola i pieprzem.
- Zanurzac w roztrzepanym jajku i obtaczac w bułece tartej. Smazyc na złoty kolor
Słowo kluczowe grzyby, kotlety, Królik dba o linię, pieczarki


