Kotlety grzybowe. Bardzo aromatyczne kotlety z mieszanki pieczarek i grzybów suszonych, ziemniaków i orzechów. Świetne w połaczeniu z sałatka lub kaszotto z kaszy gryczanej.
Kotlety grzybowe
Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
12 hrs
Total Time 12 hrs 45 mins
Course Main Course
Cuisine international
Servings 8
Ingredients
- 3 sredniej wielkości ziemniaki ugotowane i przeciśniete przez praskę
- 250 g pieczarek pokrojonych w kostkę
- 1 mała cebula pokrojona w kostkę
- 50 g suszonych grzybów
- garść orzechów pekan pokruszonych
- sól pieprz
- 2 roztrzepane jajka
- olej i masło do smażenia
- bułka tarta do obtaczania kotletów
Instructions
- Suszone grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Następnie wstawić garnek z grzybami na gaz i gotować około 20 minut. Odcedzić i wystudzić. Pokroic bardzo drobno
- Cebulę i pieczarki podsmażyc na złoto na kilku łyżkach oleju.
- W miesce wymieszac ziemniaki, obgotowane suszone grzyby, pieczarki z cebula i orzechy. Wymieszać i doprawic do smaku sola i pieprzem.
- Zanurzac w roztrzepanym jajku i obtaczac w bułece tartej. Smazyc na złoty kolor
Keyword grzyby, kotlety, Królik dba o linię, pieczarki


