Kotlety grzybowe


Kotlety grzybowe. Bardzo aromatyczne kotlety z mieszanki pieczarek i grzybów suszonych, ziemniaków i orzechów. Świetne w połaczeniu z sałatka lub kaszotto z kaszy gryczanej.

Kotlety grzybowe

Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
12 hrs
Total Time 12 hrs 45 mins
Course Main Course
Cuisine international
Servings 8

Ingredients
  

  • 3 sredniej wielkości ziemniaki ugotowane i przeciśniete przez praskę
  • 250 g pieczarek pokrojonych w kostkę
  • 1 mała cebula pokrojona w kostkę
  • 50 g suszonych grzybów
  • garść orzechów pekan pokruszonych
  • sól pieprz
  • 2 roztrzepane jajka
  • olej i masło do smażenia
  • bułka tarta do obtaczania kotletów

Instructions
 

  • Suszone grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Następnie wstawić garnek z grzybami na gaz i gotować około 20 minut. Odcedzić i wystudzić. Pokroic bardzo drobno
  • Cebulę i pieczarki podsmażyc na złoto na kilku łyżkach oleju.
  • W miesce wymieszac ziemniaki, obgotowane suszone grzyby, pieczarki z cebula i orzechy. Wymieszać i doprawic do smaku sola i pieprzem.
  • Zanurzac w roztrzepanym jajku i obtaczac w bułece tartej. Smazyc na złoty kolor
Keyword grzyby, kotlety, Królik dba o linię, pieczarki
 

 

 

 

 

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube