Kotlety grzybowe


Kotlety grzybowe. Bardzo aromatyczne kotlety z mieszanki pieczarek i grzybów suszonych, ziemniaków i orzechów. Świetne w połaczeniu z sałatka lub kaszotto z kaszy gryczanej.

Kotlety grzybowe

Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 30 minuty
12 godziny
Łączny czas 12 godziny 45 minuty
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 8

Składniki
  

  • 3 sredniej wielkości ziemniaki ugotowane i przeciśniete przez praskę
  • 250 g pieczarek pokrojonych w kostkę
  • 1 mała cebula pokrojona w kostkę
  • 50 g suszonych grzybów
  • garść orzechów pekan pokruszonych
  • sól pieprz
  • 2 roztrzepane jajka
  • olej i masło do smażenia
  • bułka tarta do obtaczania kotletów

Instrukcje
 

  • Suszone grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Następnie wstawić garnek z grzybami na gaz i gotować około 20 minut. Odcedzić i wystudzić. Pokroic bardzo drobno
  • Cebulę i pieczarki podsmażyc na złoto na kilku łyżkach oleju.
  • W miesce wymieszac ziemniaki, obgotowane suszone grzyby, pieczarki z cebula i orzechy. Wymieszać i doprawic do smaku sola i pieprzem.
  • Zanurzac w roztrzepanym jajku i obtaczac w bułece tartej. Smazyc na złoty kolor
Słowo kluczowe grzyby, kotlety, Królik dba o linię, pieczarki
 

 

 

 

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube