Szukaj
Close this search box.

Gruszki w czerwonym winie

Ja tam nie jestem specjalną fanką alkoholu … no dobra przyznam się bez bicia, że ja w ogóle w sumie nie pijam. Niemniej odparowane wino w gruszkach świetnie mi smakuje. Gruszki w winie to taki klasyk. Prosty w wykonaniu, ale niezwykle smaczny i aromatyczny. I jak się prezentuje …rozpusta w czystym wydaniu.

Gruszki w czerwonym winie

Składniki
  

  • 4 twarde gruszki
  • 2 szklanki wina czerwonego wytrawnego
  • 1 szklanka wody
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 laska cynamonu
  • 4 goździki
  • 1 strączek kardamonu
  • 2 łyżki miodu

Instrukcje
 

  • Gruszki obrać, pozostawiając ogonki. Włożyć do rondelka. Zalać winem i wodą, wrzucić wszystkie przyprawy i miód. Gotować aż gruszki  staną się miękkie, ale wciąż jędrne.Czas gotowania ok. 50 minut od czasu do czasu obrać je w płynie.
  • Owoce wyjąć na półmisek. Sos pozostały w garnuszku gotować do momentu  aż wino  wyparuje i zgęstnieje. Gruszki podawać z gałką lodów

P9290558.JPG

unnamed 1.jpg

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube