Szukaj
Close this search box.

Dyniowe chutney

Do tej pory dorobiłam się kilku fiksum dyrdum. Jedno to delikatny fiołek na punkcie pieczenia serników. Drugi to przerobienie na krem owocowy ( curd) wszystkiego, co tylko stworzyła matka natura. Trzecim fiksum dyrdum jest chutney. Odkąd dorwałam jakiś przepis i zrobiłam swoje pierwsze chutney, tak na amen przepadłam. Dla mnie to świetny dodatek do wędliny, mięsa. Ja lubię też na kanapce posmarowanej kremowym, białym serkiem. 

Dyniowe chutney

Składniki
  

  • 1 dynia obrana, pozbawiona miąższu i pokrojona w kostkę
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 1/2 szklanki soku jabłkowego
  • garść żurawiny
  • garść rodzynek
  • 1 łyżka miodu
  • 2 ząbki czosnku
  • płatki chilli do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego

Instrukcje
 

  • Obraną i drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać do niej pokrojone w kostkę marchewki. Dusić pod przykryciem. Kiedy marchewka będzie prawie miękka, dodać jabłka i pokrojoną w kostkę dynię. Co jakiś czas podlewać sokiem jabłkowym. Następnie dodać pozostałe składniki, dusić jeszcze przez 30 minut.

 

P1012323.JPG

P1012325.JPG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube