Deser mango z galaretką truskawkową. Pomysł na deser bez pieczenia. Pyszne, delikatne mango połączone z galaretką truskawkową i truskawkami. W sklepie była promocja na mango lassi, stąd ten pomysł na deser. Zamiast gotowego, sklepowego mango lassi, lepszą i smaczniejszą alternatywą będzie zrobienie własnego.
Deser mango z galaretką truskawkową
Ingredients
Składniki na spód
- ⦁ 80 g masła roztopionego
- ⦁ 190 g pokruszonych herbatników
1 warstwa :
- ⦁ 750 ml mango lassi ja wykorzystałam kupny jogurt ale możecie też zrobić własne
- ⦁ 8 listków żelatyny
2 warstwa
⦁ 3 galaretki truskawkowe plus 900 ml wody
- ⦁ 500 gram truskawek
Instructions
Na spód:
- Ciastka rozdrobnić blenderem lub wałkiem na piasek, wymieszać z roztopionym masłem.
- Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć masą ciasteczkową. Wcisnąć w dno, wyrównać, schłodzić pół godziny w lodówce.
1 warstwa :
- Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie na około 5-7 minut, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
- Odciśniętą żelatynę podgrzać w niewielkim naczyniu i rozpuścić.
- Letnią żelatynę dodać do mango lassi. Wymieszać i wylać na ciasteczkowy spód. Wstawić do lodówki, do stężenia.
2 warstwa
- Truskawki umyć. Usunąć szypułki. W gorącej wodzie ( 900 ml ) rozpuścić galaretki. Odstawić do wystudzenia. Na musie z mango ułożyć truskawki, jedna koło drugej. Tężejącą galaretką zalać truskawki.
3 warstwa
- 3 warstwę zrobić według instrukcji na 1 warstwę.
- Udekorować truskawkami.
Mango dessert with strawberry jelly. An idea for dessert without baking. Delicious, delicate mango combined with strawberry jelly and strawberries. There was an offer for a mango lassi yoghurt, so I decided to make some easy dessert using this ingredient. Here is a recipe for mango lassi or Indian mango yoghurt cocktail. A great thing for warm days and for mango lovers.
Ingredients for the base
⦁ 80 g of butter, melted
⦁ 190 g of crumbled biscuits
Crush the biscuits using a blender or a rollerinto the sand and mix with melted butter.Spread the mixture into a tin cake with a diameter of 26 cm. Push down, level up, cool down for half an hour in the fridge.
1st layer:
⦁ 750 ml mango lassi (I used yogurt but you can also make your own) in room temperature
⦁ 8 leaves of gelatin
Soak the gelatine leaves in cold water.
Remove gelatine leaves from cold water and put the leaves in a heat proof pan and set over a water bath until the leaves dissolve. This should take you about 1 minute. Do not over-heat as the gelatine leaves will smell like fish if over-dissolved.
Add dissolved gelatine to mango lassi. Mix and pour on the biscuit base. Put in the fridge to set.
2nd layer
⦁ Hartley’s Strawberry Jelly 270 gram
⦁ 500 grams of strawberries
Wash the strawberries. Remove the stalks. Put them on a cooled and firm mango lassi layer. Separate jelly into cubes and place into a jug/bowl. Add 450 ml of boiling water and stir until dissolved. Add 450 ml of cold water, stir, then allow to cool. When cooled pour over the mango lassi. Refrigerate to set.
3rd layer
3 layer to be made according to instructions regarding 1st layer
Garnish with strawberries.