Czerwone jajka z pastą awokado to pomysł na smaczne śniadanie. Czerwone jajka efektownie wyglądają, dzięki ugotowaniu ich w soku buraczanym. Nadziane pastą awokado. Nikomu chyba nie trzeba przypominać, że awokado jest bardzo zdrowe i korzystnie wpływa na zbyt wysoki cholesterol.
Czerwone jajka z pastą awokado
Ingredients
Na jajka:
- 6 jaj
- 500 ml soku z buraków
Pasta z awokado
- 2 awokado
- 100 gram fety
- 1/2 szklanki prażonych pistacji
- ząbek czosnku
- 1/4 pęczka natki pietruszki
- 1/4 pęczka szczypiorku
- sól pieprz
Instructions
Na jajka:
- Jaja ugotować na półtwardo we wodzie. Obrać ze skorupy i dogotować w soku buraczanym, żeby uzyskać ładny, czerwony kolor.
Na pastę:
- Awokado obrać i rozgnieść w misce widelcem. Dodać pokruszone, prażone pisatcje, fetę .Dorzucić posiekaną pietruszke, szczypior. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Połówki jajek ozdobić pastą z awokado.