Ciasto czereśniowe
Prep Time 10 mins
Cook Time 50 mins
Total Time 1 hr
Course Dessert
Cuisine international
Servings 12
Ingredients
- 250 gramów cukru
- 250 ml kwasnej śmietany
- 1/2 szklanki oleju
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sok z 1 cytryny
- 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej w zastępstwie można użyć budyniu lub kisielu w proszku
- 700 gramów świeżych wydrylowanych czereśni
- cukier puder
Instructions
- Czereśnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.
- Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać śmietanę i olej. Ucierać mikserem do połączenia składników. W czterech partiach dodać mąkę i proszek do pieczenia. Pod koniec dodać sok z cytryny.
- Czereśnie wymieszać z mąką ziemniaczaną.
- Do tortownicy o średnicy ok 24 cm, wylać połowę ciasta. Wysypać część czereśni. Na czereśnie wylać pozostałą część ciasta, wyrównać. Na wierzchu ułożyć resztę owoców i lekko wcisnąć w ciasto. Piec około 45-
Keyword czereśnie, królik na słodko, szybkie ciasto
Cherry cake
Servings 12
Ingredients
- 3 eggs
- 250 g of sugar
- 250 ml of sour cream
- 1/2 glass of oil
- 2 cups of all purpose flour
- 2 teaspoons of baking powder
- juice of 1 lemon
- 1/2 tablespoon of potato flour can be used powdered custard
- 700 grams of fresh unstoned cherries
- powdered sugar
Instructions
- Wash and dry cherries on a paper towel.
- Whisk eggs with sugar for fluffy mass. Add sour cream and oil. By using an electric mixer combine the ingredients. Add flour and baking powder in four parts. In the end, add lemon juice.
- Mix the unstoned cherries with potato flour.
- Pour out half the batter into the springform pan with a diameter of about 24 cm. Sprinkle some of the cherries. Pour the rest of the batter on the top of cherries, align. Place the rest of the fruits on top and lightly press into the batter. Bake for about 45-60 min in the oven preheated to 180 C. Garnish with powdered or icing sugar.