Sałatka z czereśni i awokado


Sałatka z czereśni i awokado. Kolorowa. Pyszna i zdrowa. Chrupiąca i uzależniająca. Świetna jako osobne danie lub jako dodatek do ryby. Pięknie prezentuje się na talerzu.

Sałatka z czereśniami i awokado

Prep Time 15 mins
Total Time 15 mins
Course Salad
Cuisine international
Servings 4

Ingredients
  

Sałatka z czereśniami i awokado

  • 150 g czereśni wydrylowane i przekrojone na pół
  • 1/4 czerwonej cebuli pokrojonej w półksiężyce
  • 1 awokado dojrzałe pokrojone w grubszą kostkę
  • garść poszatkowanej naci pietruszki
  • 2 łyżki pistacji
  • 1 – 2 łyżki soku z limonki
  • szczypta płatków chili lub pieprzu cayenne
  • sól i czarny pieprz

Na łososia

  • 1 duży filet z łososia
  • 3 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 cytryna
  • sól pieprz

Instructions
 

Na sałatkę

  • Na rozgrzanej, suchej patelni umieścić pistacje i podprażyć, a gdy intensywnie pachnieć odstawić do ostygnięcia
  • Wszystkie składniki wsypać do miski, dodać sok z cytryny, płatki chili sól oraz pieprz i porządnie wymieszać. Na koniec dodać pistacje.

Na łososia

  • Musztardę wymieszać miodem, cytryną, solą i pierzem. Filety z łososia umyć, osuszyć, natrzeć marynatą i odstawić na minimum 20 minut. Łososia przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.
Keyword Królik dba o linię

 

 

 

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube