Szukaj
Close this search box.

Zrazy wołowe/Beef roulades

Zrazy wołowe. Kruche mięso z dobrze przyprawionym aromatycznym sosem. Zrazy smarowane musztardą, nadziewane papryką i korniszonami. Całość podana z buraczkami i ziemniakami hasselback.

Zrazy wołowe

Składniki
  

Na zrazy

  • 4 plastry wołowiny na pieczeń
  • 2 ogórki konserwowe pokrojone w słupki
  • 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w słupki
  • sól i pieprz
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 1/2 szklanki bulionu
  • 8 suszonych grzybów
  • 1/ 2 cebuli pokrojonej w kostkę
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany

Na buraki

  • 4 ugotowane lub upieczone buraki
  • 2 ząbki czosnku przeciśniete przez praskę
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 garść poszatkowanego koperku
  • sól
  • pieprz

Instrukcje
 

Na zrazy

  • Rozbite tłuczkiem mięso doprawić solą i pieprzem. Każdy plaster posmarowć musztardą. Nałożyć słupki ogórka i papryki. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką.
  • Na głębokiej patelni z olejem podsmażyć mięso z każdej strony. Dorzucic cebule i razem chwilę dusić.Dodać czosnek. Zalac bulionem. Dorzucic suszone grzyby.
  • Gotować pod przykryciem przez ok 1.5 – 2 h, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia ściągnąć pokrywkę. Zredukować płyn i zagęścić śmietaną.

Na buraki

  • Buraki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Dodać majonez, czosnek i koperek. Doprawić solą i pieprzem

Beef roulades

 

Beef roulades

  • 4 slices of beef for roast
  • 2 pickled cucumbers cut into bars
  • 1/2 red pepper cut into bars
  • salt and pepper
  • 2 teaspoons of mustard
  • 2 tablespoons vegetable oil
  • 1 1/2 cup of broth
  • 8 dried mushrooms
  • 1/2 onion diced
  • 2 cloves of garlic
  • 2 tablespoons sour cream

For beetroot salad

  • 4 beetroots cooked or baked
  • 2 cloves of garlic squeezed through the press
  • 3 tablespoons of mayonnaise
  • 1 handful of finely chopped dill
  • salt
  • pepper

Beef roulades

  1. Break the meat into a thin slice and season with salt and pepper. Smear each slice with mustard. Apply cucumber and peppers. Roll up the roll, fasten with a toothpick.
  2. Fry meat on each side in a deep frying pan with oil. Add the onions and simmer for a while. Add the garlic. Pour the broth. Add dried mushrooms.
  3. Cook covered for about 1.5 – 2 h until the meat is soft. At the end of stewing, remove the lid. Reduce the liquid and thicken with cream.

For beetroot salad

  1. Grate beetroots on the grater with large eyelets. Add mayonnaise, garlic and dill. Season with salt and pepper

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube