Szukaj
Close this search box.

Agrestowe babeczki

Agrestowe babeczki

Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Course Dessert
Cuisine international
Servings 12

Ingredients
  

  • 110 g mąki pszennej
  • 150 g zmielonych migdałów
  • 75 g zmielonych pistacji
  • 210 g drobnego cukru szczypta soli
  • 9 białek z dużych jajek
  • 150 g masła roztopionego i przestudzonego
  • agrest ok 3 sztuki na każdą babeczkę, wyszło 12 babeczek, więc 36 sztuk agrestu

Instructions
 

  • W naczyniu wymieszać przesianą mąkę pszenną, zmielone pistacje, zmielone migdały, cukier i szczyptę soli. W osobnym misce umieścić białka i delikatnie ubić mikserem (końcówkami do ubijania białek). Białka mają się spienić. Nie ubijać białek na sztywno jak do bezy. Do spienionych białek dodać suche składniki i bardzo delikatnie wymieszać. Składniki mają się tylko do połączyć. Dodać roztopione masło i delikatnie wymieszać.
  • Foremkę na babeczki wypełnić ciastem do 3/4 ich wysokości. W każdą babeczkę delikatnie wcisnąć agrest
  • Babeczki piec w temperaturze 180°C przez około 20 – 22 minuty lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Udekorować według uznania. Może to być cukier puder, lub jak w moim przypadku lukier i pokruszone bezy oraz liofilizowane maliny
Keyword agrest, babeczki, pistacje
agrestowe babeczki
babeczki z agrestem
babeczki z owocami
babeczki nadziane owocami

Podrzucam też przepis na Sernik na jogurtach greckich z frużeliną porzeczkową – kroolinaria

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube