Szukaj
Close this search box.

Zupa wołowa z kaszą pęczak i mixem fasoli/Beef soup with pearl barley

Zupa wołowa z kaszą pęczak i mixem fasoli.  Jedna z lepszych zup, jakie jadłam ostatnimi czasy. Gęsta, sycąca, mocno przyprawiona zupa z wołowiną. Zupa z dodatkiem zdrowej kaszy i mieszanki fasoli. Idealna na zimne listopadowe dni. Rozgrzewająca i pyszna. 

Zupa wołowa z kaszą pęczka i mixem fasoli

Składniki
  

Na zupę

  • 500 gramów wołowiny bez kości na gulasz
  • 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę
  • 2 łodygi selera naciowego pokrojonego na mniejsze kawałki
  • 1 marchew pokrojona w talarki
  • 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czerwona papryka w proszku do smaku
  • liśc laurowy
  • kmin mielony dosmaku
  • kurkuma smaku
  • 300 gram ugotowanego mixu fasol czerwona, biała, czarna
  • 1 1/2 kubka 375 ml ugotowanej kaszy pęczak
  • 1 litr bulionu wołowego
  • 3 łyżki pasty tagine

Instrukcje
 

  • Wołownie wymieszać z czosnkiem, sola, pieprzem, czerwona papryka, kminem mielonym, kurkuma. Na rozgrzanej patelni, na oliwie podsmażyć z każdej strony mięso. Dorzucić cebulę. Dusic przez 1 godzinę na wolnym ogniu.Następnie dodać bulion wołowy, mix fasol i paste tagine. Gotować razem przez kolejne 15 min.Pod koniec dodać ugotowaną kasze pęczak. Gotować razem tak długo żeby zupa była dość gęsta

 

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube