Zielone kaszotto. Lubię jak dania są smaczne ale też i kolorowe. Tym razem na obiad poleca się zilone kaszotto z fasolką szparagową, zielonym groszkiem, szpragami i jarmużem. Dodatkowo mamy wino, krewetki i parmezan. Same pyszności.
Zielone kaszotto
Czas przygotowania 15 minuty minut
Czas gotowania 45 minuty minut
Łączny czas 1 godzina godzinę
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 2
Instrukcje
- Na dużą patelnię wsypać kaszę, dodać łyżkę oliwy i chwilę podsmażyć. Dodac pora na patelnię i zeszklić mieszając od czasu do czasu przez ok. 5 minut. W międzyczasie dodać oregano.
- Wymieszać wszystkie składniki na patelni i wlać białe wino, gotować ok. 2 – 3 minuty aż odparuje. Następnie wlać gorący bulion, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i zagotować. Przykryć pokrywą i gotować pod przykryciem przez 20 minut. Następnie dodać warzywa ( fasolkę szparagową, zielony groszek, jarmuż ) Wymieszać i przykryć. Gotować przez ok. 7 minut pod przykryciem, w międzyczasie 1 raz składniki przemieszać. Pod koniec dodać krewetki i szparagi. Dusić razem kolejnych kilka minut. Delikatnie wymieszac i posypać parmezanem
Słowo kluczowe kaszotto, Królik dba o linię