Przepłukać kuskus i umieścić w małym garnku z pokrywką. Dodać szczyptę soli i 1,5 szklanki wody .Przykryć pokrywką i doprowadzić do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, zmniejszyć ogień do mniejszy i gotować aż cała woda zostanie wchłonięta.
Wyłączyć ogień całkowicie i pozwolić kuskusowi uprażyć się w cieple przez kolejne 5 minut. Całkowicie wystudzić przed dodaniem sałaty .
Doprowadzić garnek wody do wrzenia. Przygotować miskę z zimną wodą i z kilkoma kostkami lodu . Gdy woda się zagotuje, dodać różyczki brokułów i mrożonego groszku i gotować przez około 90 sekund. Gdy czas minie , odcedzić warzywa i natychmiast zanurzyć je w zimnej wodzie, dzięki czemu zachowują one swój piękny kolor. Umieść na sicie, aby dobrze odsączyć. Lekko doprawić solą i pieprzem przed dodaniem do sałatki.Brukselki ugotować w osobnym rondelku
Cukinię pokroić w plastry , skropić oliwą , przyprawić pieprzem i solą i ugrilować z obu stron an rumiano .Przygotować dressing mieszając wszystkie składniki .
W misce połączyć wszystkie składniki sałatki i polać dressingiem .
Podawać według uznania . U mnie z rybą