Biała kasza gryczana z twarogiem i rybą/White buckwheat with fish

Biała kasza gryczana z twarogiem i rybą.  Pyszne połączenie mojej ulubionej kaszy gryczanej z twarogiem , podsmażoną cebulką i dodatkiem jabłka. Wszystkie te dodatki i przyprawy sprawiają, że kasza jest bardzo aromatyczna i ja mogłabym się zadowolić samą, tak podaną kaszą. U mnie z dodatkiem ryby.  

Biała kasza gryczana z twarogiem

Prep Time 15 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr
Course Main Course
Cuisine international

Ingredients
  

Na kaszę

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
  • sól i czarny pieprz
  • kmin rzymski mielony
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2 jabłka pokrojona w kostkę
  • 1/2 łyżeczki brązowego cukru
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna jałowca
  • 2 ziela angielskie
  • 40 g oleju rzepakowego
  • 250 g ugotowanej białej fasoli
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki
  • 1/2 łyżeczki świeżego tymianku
  • 1/2 łyżeczki suszonego majeranku
  • sól i czarny pieprz

dodatkowo

  • 250 gr półtłustego twarogu

Na dorsza

  • 2 filety z dorsza
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz
  • sól
  • tymianek
  • imbir
  • koperek

Dodatkowo :

  • ser pleśniowy
  • groszek zielony
  • awokado

Instructions
 

Na kaszę

  • Ugotowaną białą kaszę gryczaną wymieszać z przyprawami.
  • Na patelni umieścić olej i dodać pokrojoną cebulę i jabłko. Dodać przyprawy (liść laurowy, jałowiec i ziele angielskii brązowy cukier cukier. Podsmażyć przez kilka minut. Usunąć ziarna przypraw i liść laurowy.
  • Do naczynia blendera wrzucić fasolę, sos sojowy, tymianek, majeranek, świeżą natkę pietruszki oraz przypraw. Zmiksować do uzyskania pasty. Dodać cebulę z jabłkami oraz kaszę gryczaną i dokładnie wymieszać.
  • Kaszę wymieszać z twarogiem. Uformować krążki z kaszy i podawać z dorszem.

Na dorsza

  • Nagrzać piekarnik do temperatury około 180°Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zmiażdżyć ząbki czosnku, a z cytryny wycisnąć sok. Filety natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem i sokiem z cytryny. Doprawić resztą przypraw. Następnie folię aluminiową posmarować oliwą z oliwek. W folii umieścić rybę i dobrze ją zawinąć. Piec około 30 minut.
Keyword biała kasza gryczana, danie obiadowe, twaróg

 

 

 

 

 

 

White buckwheat with fish

 

For buckwheat

  • 1 cup of boiled buckwheat
  • salt and black pepper
  • cumin powder
  • 1 onion diced
  • 2 apples cut into cubes
  • 1/2 teaspoon of brown sugar
  • 2 bay leaves
  • 2 juniper seeds
  • 2 allspice
  • 40 g rapeseed oil
  • 250 g boiled white beans
  • 1 tablespoon of soy sauce
  • 1 tablespoon chopped fresh parsley
  • 1/2 teaspoon fresh thyme
  • 1/2 teaspoon of dried marjoram
  • salt and black pepper

Additionally

  • 250 grams of Philadelphia cheese

For cod

  • 2 cod fillets
  • 4 cloves of garlic
  • 1 lemon
  • 2 tablespoons of oil
  • pepper
  • salt
  • thyme
  • ginger
  • dill

Additionally :

  • blue cheese
  • green peas
  • an avocado

For buckwheat

  1. Combine Cooked white buckwheat with spices.
  2. Put the oil in the pan and add chopped onion and apple. Add spices (bay leaf, juniper, and allspicand brown sugar. Fry for a few minutes. Remove the spice grains and bay leaf.
  3. Put the beans, soy sauce, thyme, marjoram, fresh parsley and spices into the blender dish. Mix to get a paste. Add onion with apples and buckwheat and mix thoroughly. Then mix with Philadelphia cheese.

For Cod

  1. Heat the oven to approximately 180 ° Wash the fish fillets and dry with a paper towel. Crush cloves of garlic and squeeze the juice from the lemon. Season the fillets with salt, pepper, garlic, and lemon juice. Season with the rest of the spices. Then coat the aluminum foil with olive oil. Put a fish in the foil and wrap it well. Bake for about 30 minutes.

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube