Biała kasza gryczana z twarogiem i rybą. Pyszne połączenie mojej ulubionej kaszy gryczanej z twarogiem , podsmażoną cebulką i dodatkiem jabłka. Wszystkie te dodatki i przyprawy sprawiają, że kasza jest bardzo aromatyczna i ja mogłabym się zadowolić samą, tak podaną kaszą. U mnie z dodatkiem ryby.
Biała kasza gryczana z twarogiem
Czas przygotowania 15 minuty minut
Czas gotowania 45 minuty minut
Łączny czas 1 godzina godzinę
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Składniki
Na kaszę
- 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
- sól i czarny pieprz
- kmin rzymski mielony
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 2 jabłka pokrojona w kostkę
- 1/2 łyżeczki brązowego cukru
- 2 liście laurowe
- 2 ziarna jałowca
- 2 ziela angielskie
- 40 g oleju rzepakowego
- 250 g ugotowanej białej fasoli
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki
- 1/2 łyżeczki świeżego tymianku
- 1/2 łyżeczki suszonego majeranku
- sól i czarny pieprz
dodatkowo
- 250 gr półtłustego twarogu
Na dorsza
- 2 filety z dorsza
- 4 ząbki czosnku
- 1 cytryna
- 2 łyżki oliwy
- pieprz
- sól
- tymianek
- imbir
- koperek
Dodatkowo :
- ser pleśniowy
- groszek zielony
- awokado
Instrukcje
Na kaszę
- Ugotowaną białą kaszę gryczaną wymieszać z przyprawami.
- Na patelni umieścić olej i dodać pokrojoną cebulę i jabłko. Dodać przyprawy (liść laurowy, jałowiec i ziele angielskii brązowy cukier cukier. Podsmażyć przez kilka minut. Usunąć ziarna przypraw i liść laurowy.
- Do naczynia blendera wrzucić fasolę, sos sojowy, tymianek, majeranek, świeżą natkę pietruszki oraz przypraw. Zmiksować do uzyskania pasty. Dodać cebulę z jabłkami oraz kaszę gryczaną i dokładnie wymieszać.
- Kaszę wymieszać z twarogiem. Uformować krążki z kaszy i podawać z dorszem.
Na dorsza
- Nagrzać piekarnik do temperatury około 180°Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zmiażdżyć ząbki czosnku, a z cytryny wycisnąć sok. Filety natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem i sokiem z cytryny. Doprawić resztą przypraw. Następnie folię aluminiową posmarować oliwą z oliwek. W folii umieścić rybę i dobrze ją zawinąć. Piec około 30 minut.
Słowo kluczowe biała kasza gryczana, danie obiadowe, twaróg
White buckwheat with fish
For buckwheat
- 1 cup of boiled buckwheat
- salt and black pepper
- cumin powder
- 1 onion diced
- 2 apples cut into cubes
- 1/2 teaspoon of brown sugar
- 2 bay leaves
- 2 juniper seeds
- 2 allspice
- 40 g rapeseed oil
- 250 g boiled white beans
- 1 tablespoon of soy sauce
- 1 tablespoon chopped fresh parsley
- 1/2 teaspoon fresh thyme
- 1/2 teaspoon of dried marjoram
- salt and black pepper
Additionally
- 250 grams of Philadelphia cheese
For cod
- 2 cod fillets
- 4 cloves of garlic
- 1 lemon
- 2 tablespoons of oil
- pepper
- salt
- thyme
- ginger
- dill
Additionally :
- blue cheese
- green peas
- an avocado
For buckwheat
- Combine Cooked white buckwheat with spices.
- Put the oil in the pan and add chopped onion and apple. Add spices (bay leaf, juniper, and allspicand brown sugar. Fry for a few minutes. Remove the spice grains and bay leaf.
- Put the beans, soy sauce, thyme, marjoram, fresh parsley and spices into the blender dish. Mix to get a paste. Add onion with apples and buckwheat and mix thoroughly. Then mix with Philadelphia cheese.
For Cod
- Heat the oven to approximately 180 ° Wash the fish fillets and dry with a paper towel. Crush cloves of garlic and squeeze the juice from the lemon. Season the fillets with salt, pepper, garlic, and lemon juice. Season with the rest of the spices. Then coat the aluminum foil with olive oil. Put a fish in the foil and wrap it well. Bake for about 30 minutes.