Wędzony łosoś z fetą, pistacjami i awokado w donutowej foremce. Smaczna propozycja na śniadanie. Wędzony łosoś z serem feta wzbogaconym smakiem pokruszonych pistacji oraz awokado. Chrupkie pistacje świetnie smakują z kremowym serem. Nietuzinkowe podanie jest dodatkowym atutem tego dania.
Wędzony łosoś z fetą, pistacjami i awokado w donutowej foremce
Składniki
- Wędzony łosoś 250 gram
- Ser feta 200 gram
- Parmezan tarty 50 gram
- Pistacje pokruszone 50 gram
- 1 awokado
Instrukcje
- Awokado obrać ze skóry. Rozgnieść widelcem. Ser feta rozdrobić widelcem. Wymieszać z parmezanem i pokruszonymi pistacjami. Foremkę na donuty wyłożyć plastrami wędzonego łososia. Foremki uzupełnić masą z awokado oraz masą serową z pistacjami . Wstawić do lodówki na około godzinę.