Szukaj
Close this search box.

Tuńczyk z surówką z czerwonej kapusty/Tuna with red cabbage salad

Tuńczyk z surówką z czerwonej kapusty. Danie łatwe w przygotowaniu, smaczne, zdrowe. Jego dodatkowym atutem jest kolorystyka na talerzu. Chrupiącą surówka w towarzystwie ryby i kremowego puree ze słodkich ziemniaków. Czego chcieć więcej?

Tuńczyk z surówką z czerwonej kapusty

Składniki
  

Na surówkę

  • 1/4 poszatkowanej główki czerwonej kapusty
  • 1/2 pora drobno pokrojonego
  • 2 jabłka obrane i pokrojone w słupki
  • 1 marchew starta na tarce
  • sól
  • pieprz
  • cukier do smaku
  • 4 łyżki majonezu
  • musztarda

Na tuńczyka

  • 2 filety z tuńczyka po 100 g każdy
  • sól morska świeżo zmielony czarny pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia lub oleju

Instrukcje
 

Na surówkę

  • Wszystkie składniki umieścić w misce. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Dodać majonez i opcjonalnie musztardę. Wymieszać.

Na tuńczyka

  • Filety z tuńczyka doprawić solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem. Posmarować z obu stron olejem. Smażyć przez 3 – 5 minut.
  • U mnie tuńczyk podany z puree ze słodkiego ziemniaka. Wy możecie podać według własnego uznania.

 

 

 

Tuna with red cabbage salad

 

For salad

  • 1/4 shredded head of red cabbage
  • 1/2 leek finely chopped
  • 2 apples peeled and cut into bars
  • 1 carrot grated
  • salt
  • pepper
  • sugar to taste
  • 4 tablespoons of mayonnaise
  • mustard

For tuna

  • 2 tuna fillets 100 g each
  • sea salt, freshly ground black pepper
  • 2 tablespoons olive oil for frying or oil

For salad

  1. Place all ingredients in a bowl. Season to taste with salt, pepper and sugar. Add mayonnaise and optional mustard. Mix.

For tuna

  1. Season the tuna fillets with sea salt and freshly ground pepper. Cover with oil on both sides. Fry for 3-5 minutes.
  2. Serve tuna with red cabbage salad.
  3. I also served with sweet potato puree.

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube