Szukaj
Close this search box.

Tajwańska zupa wołowa z pak choy/Taiwanese beef noodle soup with pak choy

Tajwańska zupa wołowa z pak choy

Ingredients
  

  • 900 gr golonki wołowej
  • 6 łodyg szczypioru przekrojonego na pół
  • 8 plasterków świeżego imbiru
  • 6 gwiazdek anyżu
  • 120 ml oleju
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 czerwone papryczki chilli przekrojone wzdluz
  • 1 cebula pokrojona w plastry
  • 1 kryształek cukru
  • 3 łyzki pasty spicy bean paste or regular bean paste
  • 120 ml ciemnego sosu sojowego
  • 120 ml wina ryżowego
  • 120 ml jasnego sosu sojowego
  • 2 srednie pomidory pokrojone w ćwiartki
  • woda
  • 1 łyżeczka białego mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 5 liści laurowych
  • 50 gr bak choy
  • 250 gr makaronu udon

Instructions
 

  • W garnku umieścic 5 1/2 l wody. Dodac mięso, 3 łodygi szczypioru, 5 kawałkow imbiru, 3 gwiazdki anyżu. Przykryć, doprowadzic do wrzenia i gotowac ok 5 minut. Wyjąć mięso, przepłukac w zimnej wodzie i pokroic na grubsze kawałki. Zostawic bulion na póżniej
  • W woku albo na dużej patelni, na średnim ogniu umieścic olej i dodac pozostały szczypior, 3 kawałki imbiru, czosnku, papryczki chilli, anyzu, cebuli, cukru i pasty z fasoli. Smazyc do momentu zeszklenia cebuli . Dodac mięso. Nastepnie wlać ciemny sos sojowy. Wymieszac . Dodac wino ryżowe. Nastepnie dodac jasny sos sojowy i pomidory.
  • Do garnka z wywarem, który został , dorzucic mięso z pieczonymi na patelni warzywami i sosami sojowymi. Dodac w razie koniecznosci wode zeby przykryc mieso. Przykryc przykrywka i gotowac na malym ogniu przez ok 2 godz zeby wolowina byla miekka . Wyjac liscie laurowe przed podaniem
  • Makaron ugotowac wedlug instrukcji na opakowaniu. Odcedzic makaron i wtej samej wodzie przez 3 minuty ugotowac bak choy.
  • Zupe podawac z makaronem i bak choy
  • Na dole link do oryginalnego przepisu i filmiku jak ugotowac zupę

 

 

 

 

 

 

Taiwanese beef noodle soup with pak choy

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course Main Course
Cuisine international
Servings 4

Ingredients
  

  • Taiwanese beef noodle soup with pak choy
  • 900 gr of beef shank
  • 6 stems of chives cut in half
  • 8 slices of fresh ginger
  • 6 anise stars
  • 120 ml of oil
  • 6 cloves of garlic
  • 2 red chili peppers cut along
  • 1 onion cut into slices
  • 1 sugar crystals
  • 3 tbsp paste spicy bean paste, or regular bean paste
  • 120 ml of dark soy sauce
  • 120 ml rice wine
  • 120 ml of light soy sauce
  • 2 medium tomatoes cut into quarters
  • water
  • 1 teaspoon of white ground pepper
  • 1 teaspoon of salt
  • 5 bay leaves
  • 50 gr bak choy
  • 250 gr of udon noodles

Instructions
 

  • Place 5 1/2 l of water in a pot. Add meat, 3 stems of chives, 5 pieces of ginger, 3 stars of anise. Cover, bring to a boil and cook for 5 minutes. Remove meat, rinse in a cold water and cut into thicker pieces. Put broth aside.
  • In a wok or in a large pan, place oil over medium heat and add the remaining diced chives, 3 pieces of ginger, garlic, chilli pepper, anise, onion, sugar and bean paste. Fry until the onions are glazed. Add meat. Then pour a dark soy sauce. Mix. Add rice wine. Then add a light soy sauce and tomatoes.
  • Add meat to the beef broth with fried vegetables and soy sauces. Add water if necessary to cover the meat. Cover with the lid and cook on a low heat for about 2 hours so that the beef is soft. Remove the bay leaves before serving.
  • Cook the noodles according to the instructions on the pacging. Drain the noodles and boil pak choy in the water for 3 minutes.
  • Serve soup with undu noodles and pak choy
Keyword beef

 

 

Taiwanese beef noodle soup with pak choy

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course Main Course
Cuisine international
Servings 4

Ingredients
  

  • Taiwanese beef noodle soup with pak choy
  • 900 gr of beef shank
  • 6 stems of chives cut in half
  • 8 slices of fresh ginger
  • 6 anise stars
  • 120 ml of oil
  • 6 cloves of garlic
  • 2 red chili peppers cut along
  • 1 onion cut into slices
  • 1 sugar crystals
  • 3 tbsp paste spicy bean paste, or regular bean paste
  • 120 ml of dark soy sauce
  • 120 ml rice wine
  • 120 ml of light soy sauce
  • 2 medium tomatoes cut into quarters
  • water
  • 1 teaspoon of white ground pepper
  • 1 teaspoon of salt
  • 5 bay leaves
  • 50 gr bak choy
  • 250 gr of udon noodles

Instructions
 

  • Place 5 1/2 l of water in a pot. Add meat, 3 stems of chives, 5 pieces of ginger, 3 stars of anise. Cover, bring to a boil and cook for 5 minutes. Remove meat, rinse in a cold water and cut into thicker pieces. Put broth aside.
  • In a wok or in a large pan, place oil over medium heat and add the remaining diced chives, 3 pieces of ginger, garlic, chilli pepper, anise, onion, sugar and bean paste. Fry until the onions are glazed. Add meat. Then pour a dark soy sauce. Mix. Add rice wine. Then add a light soy sauce and tomatoes.
  • Add meat to the beef broth with fried vegetables and soy sauces. Add water if necessary to cover the meat. Cover with the lid and cook on a low heat for about 2 hours so that the beef is soft. Remove the bay leaves before serving.
  • Cook the noodles according to the instructions on the pacging. Drain the noodles and boil pak choy in the water for 3 minutes.
  • Serve soup with undu noodles and pak choy
Keyword beef

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube