Wiosenna sałatka z jajkiem. Pyszna, lekka sałatka z jajkiem. Mix sałat, jajko, rzodkiewka, suszone pomidory, ogórek, rzeżucha i sos Cezar. Jest lekko, kolorowo i pysznie
Czas przygotowania 10 minuty minut
Czas gotowania 10 minuty minut
Łączny czas 20 minuty minut
Rodzaj Main Course, Salad, Side Dish
Kuchnia international
Składniki
Sos Cezar
- 4 łyżki majonezu
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka sosu worcestershire
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Na sałatkę
- 1 to rebka ugotowanej kaszy owsianej
- mix sałat
- 3 jajka ugotowane na miękko
- 3 rzodkiewki porkojone w plasterki
- 6 suszonych pomidorów z zalewy przekrojonych na pół
- 3 mini ogórki pokrojone w plasterki
- rzeżucha opcjonalnie
- sól
- pieprz
Instrukcje
Na sos
- Czosnek przecisnąć przez praskę. Umieścic s misce. Dodać majonez, musztardę, sok z cytryny i sos worcestershire. Dobrze wymieszać, doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i w razie potrzeby solą.
Wszystkie składniki sałatki połaczyc na talerzu i polac sosem Cezar
Słowo kluczowe jajka, Królik dba o linię, sałatka