Szukaj
Close this search box.

Wiosenna sałatka z jajkiem

Wiosenna sałatka z jajkiem. Pyszna, lekka sałatka z jajkiem. Mix sałat, jajko, rzodkiewka, suszone pomidory, ogórek, rzeżucha i sos Cezar. Jest lekko, kolorowo i pysznie

Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Łączny czas 20 minuty
Rodzaj Main Course, Salad, Side Dish
Kuchnia international

Składniki
  

Sos Cezar

  • 4 łyżki majonezu
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu worcestershire
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Na sałatkę

  • 1 to rebka ugotowanej kaszy owsianej
  • mix sałat
  • 3 jajka ugotowane na miękko
  • 3 rzodkiewki porkojone w plasterki
  • 6 suszonych pomidorów z zalewy przekrojonych na pół
  • 3 mini ogórki pokrojone w plasterki
  • rzeżucha opcjonalnie
  • sól
  • pieprz

Instrukcje
 

Na sos

  • Czosnek przecisnąć przez praskę. Umieścic s misce. Dodać majonez, musztardę, sok z cytryny i sos worcestershire. Dobrze wymieszać, doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i w razie potrzeby solą.

Wszystkie składniki sałatki połaczyc na talerzu i polac sosem Cezar

    Słowo kluczowe jajka, Królik dba o linię, sałatka

     

     
     
     

     

     

     

     

    Udostepnij :

    Twitter
    Telegram
    WhatsApp

    Więcej przepisów

    Awokado

    Jajko zapiekane w awokado

      English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

    Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube