Szukaj
Close this search box.

Sernik z malinami i migdałową kruszonką/Raspberries cheesecake with almond crust

Sernik z malinami i migdałową kruszonką. Kremowy, słodki sernik z kwaskowymi malinami. Sernik robiony bez spodu ale za to z obłędną, migdałową kruszonką.

Sernik z malinami

Sernik z malinami

Składniki
  

Na kruszonkę

  • 75 g mąki pszennej
  • 75 g migdałów rozdrobnionych tłuczkiem
  • 1/2 szklanki cukru
  • 60 g masła roztopionego
  • W miseczce umieścić mąkę migdały, cukier i sól. Wlac rozpuszczone masło. Mokrą masę połaczyć z sypkimi składnikami do powstania kruszonki

Na masę serową:

  • 1000 g twarogu tłustego lub półtłustego zmielonego przynajmniej dwukrotnie
  • 250 ml kwaśniej śmietany
  • 4 jajka
  • 1 szklanka drobnego cukru do wypieków
  • 1 1/2 opakowania budyniu smietankowego lub waniliowego

Dodatkowo

  • 750 gramów świeżych malin

Instrukcje
 

  • Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
  • W misie miksera umieścić wszystkie składniki. Zmiksować do połączenia lub wymieszać rózgą kuchenną; nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej – napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. Nie chcemy tego; sernik po upieczeniu powinien być równy jak stół.
  • Masę serową przelać fo tortownicy. Na wierzch wysypac maliny i lekko wcisnąć w masę serową. Na maliny wysypać migdałową kruszonkę. Piec w temperaturze 150 C przez około 60-90 minut. W razie konieczności wydłużyć czas pieczenia. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Najlepiej wystudzony sernik wsatwic na noc do lodówki.

 

Raspberries cheesecake with almond crust

 

For almond nut

  • 75 g of plain flour
  • 75 g of almonds (finely chopped)
  • half a glass of sugar
  • 60 g butter (melted)
  • Put the flour (almonds, sugar and salt in the bowl. Pour the dissolved butter. Combine with dry ingredients to make a crumble)

For cheese filling :

  • 1000 g of philadelphia cheese
  • 250 ml of sour cream
  • 4 eggs
  • 1 cup caster sugar
  • 5 tablespoons of custard powder

Additionally

  • 700 grams of fresh raspberries
  1. All ingredients should be at room temperature.
  2. Put all ingredients in the mixing bowl. Mix with whisk; do not mix too long so you do not unnecessarily aerate the cheese mixture – the aerated cheesecake will raise quickly, and then it will sink. We do not want this; cheesecake after baking should be flat as a table.
  3. Spread the cheese mixture onto baking form. Top with raspberries and lightly press into the cheese mixture. Sprinkle the almond crumble on the raspberries. Bake at 150 ° C for about 60- 90 minutes. If necessary, extend the baking time. Remove from the oven, cool.

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube