Ilość porcji / Servings – 4
Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins
Czas gotowania / Cook time: 1 hr
2 hrs
Czas całkowity / Total time: 3 hrs 15 mins
Składniki / Ingredients:
- 1 kg schabu
- Na marynatę
- 200 g płynnego miodu
- sok z 3 pomarańczy
- 100 ml sosu sojowego (ciemnego)
- 30 g brązowego cukru
- 20 g wędzonej papryki w proszku
- 10 g tartego imbiru
- 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- 2 g cynamonu
- 10 g musztardy francuskiej
Sposób wykonania / Instructions:
Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać. Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym i zalać mięso marynatą. Przykryć folią aluminiową i odstawić na 2 godziny. Można też na całą noc. Mięso piec w piekarniku nagrzanym do 200 C przez około 60 minut.






źródło inspiracji https://www.facebook.com/watch/?v=1374372069567722