Szukaj
Close this search box.

Schab na kanapki/Cooked pork for sandwiches

Schab na kanapki. Marynowany w przyprawach schab, gotowany na drugi dzień w mleku. Świetny na kanapki. Idealny dla tych, co starają się unikać wędlin sklepowych. Kruchy, aromatyczny i dobrze przyprawiony. Do tego własnej roboty chleb i człowiek jest w niebie.

Schab na kanapki

Składniki
  

  • 1 kg schabu bez kości
  • Marynata
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 6 ząbków przeciśniętego przez praskę czosnku
  • 2 łyżki majeranku
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • liść laurowy
  • 3 łyżki oleju
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 litr mleka pełnotłustego

Instrukcje
 

  • Mięso umyć i osuszyć. Wymieszać składniki marynaty i natrzeć nią mięso. Całość umieścić w woreczku. Szczelnie zawiązać i wstawić do lodówki na 12 godzin. Schab gotować w mleku z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego przez ok.2 godzin pod przykrywką. Co pewien czas przewracać na drugą stronę. Mięso zostawić do wystudzenia w mleku. Zimne kroić w plastry na kanapki.

 

 

żródło inspiracji https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/04/czosnkowy-schab-gotowany-w-mleku.html

[:en]

Cooked pork for sandwiches. Pork loin marinated in herbs and cooked in milk. A great alternative for ham bought from a shop. Tasty and well seasoned. ideal for sandwiches.

[:]

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube